Smack så va de morgon...

Det blev inget år i skövde..ännu en gång har arbetsförmedlingen inte förmått att hjälpa mej trots att det jag tänkte utbilda mej till står det som prognos på deras hemsida att det kommer skrika efter folk med den utbildningen, att det kommer vara kris och inte tillräckligt med utbildat folk. Skit är vad AF är, istället verkar det bli logistik här i kungälv i ungefär 3 månader, på mimers kanske:S

Hur som helst, det är precis som jocke sa igår.. man vaknar upp smack ä de redan morgon? ja fattade ingenting när ja vaknade.. jag trodde seriöst att det var x-tina som stod framför mej framför sängen.. men de va bara affischen å sen när ja fattat de så tog de mig någon minut innan ja kom på va ja gjorde igår...


Nu är jag förbannat trött på det här..

Ordspråket "vill man ha någonting gjort så får man göra det själv" har aldrig varit så klart för mej som nu, det svenska folkhemmet där man faktiskt bryr sig om varandra är en idiotisk saga som inte existerat sen 50-talet, numera (och speciellt med den blåa jävla regeringen) så får man klara sig bäst man vill.
Jag är olidligt trött på att flumma runt efter skitjobb som jag måste kyssa skor för att få och som jag egentligen inte ens vill ha.Medans andra glider in på en räkmacka....Sverige har blivit ett skitland där den som kan..han roffar åt sig. Inte nog med att man säljer av alla svenska företag man slår också ihop dom med utländska och flytta huvudkontoren till finland,england u name it.

Det mest orättvisa och som fick droppen att rinna över var när jag förut fick reda på att en som jag känner som inte ens har jobbat sen studenten nu har fått jobb där jag sökte för över 2 månader sen... va fan är det här?! och nä ja tänker va glad för den personens skull..

hursomhelst jag orkar fan inte med det här stället längre.. imorn är det jag som fixar flytt och utbildning till skövde för det närmsta året.

Jag kan

En härlig söndag har nu varit slut i 2 timmar och en kvart  vid skrivande stund.
jag var på skarpe nord idag å spelade bandy me olof johnny å nån mer ja inte vet namnet på, dagens stora nyhet är iaf att jag numera kan lyfta bollen när ja skjuter, det kunde jag inte när jag var liten och faktiskt spelade bandy.. detta blev jag retad för en hel del av arnold kappo och ted, men nu kan jag alltså lyfta bollen.
En annan nyhet, eller a nyhet å nyhet men.. , är att 50 cent nu är på väg tillbaka med ett fjärde album som kommer att heta "before i selfdestruct" och som kommer att släppas den 9 december ,smakprov hittar ni på den här länken med singeln "get up" som jag faktist ger en big up för.
http://www.imeem.com/50cent
Eftersom jag känner till att min publik här inte är mycket för denna sortens musik utan lyssnar på grupper som UFO eller Oasis så får jag väl hoppas att åtminstonde någon enstaka delar min mening angående den här låten.


Jag läste på amies blogg förut ett inlägg om "mansgrisar" som gjorde henne arg, detta är även något som gör mig riktigt arg eftersom dessa förstör för oss killar som vill behandla tjejer som dom ska behandlas.
Ett klockrent exempel är en tjejkompis till migs pojkvän, han är en riktig jävla gris tycker jag, åtminstonde så uppför han sig som en sådan. Det märkte jag först för ungefär en månad sen då jag hade tappat bort min mobil, jag behövde då hammars mobilnummer och frågade tjejen ifråga om jag kunde få det av henne på msn, till svar fick jag att hon inte hade kvar det och då frågade jag om hon hade skaffat ny mobil eller tappat bort den förra eller så.. men så var det inte utan hennes pojkvän hade tvingat henne att radera alla nr till killar som hon hade på mobilen. Först trodde jag att det var ett väldigt taskigt skämt men det var det inte.

Än värre (ja,det kommer mer) tycker jag att det blev i lördags när jag ringde henne för att småprata lite om hon hade haft kul i fredags när jag träffade henne ute och så, sen frågade jag om hon hade lust att hyra en film å kolla på med mej, och då kanske jag ska tillägga att jag kännt denna tjejen i 4 år och mitt förslag var självklart helt utan några anspelningar, till svar fick jag att visst om jag drog ihop nåra till eftersom hennes pojkvän ansåg att tittar på film gör inte en kille och en tjej ensamma utan att det leder till något annat. Jag blev helt paff, att han beter sig som en jävla gris är en sak, att hon sen går med på hans dumma regler är sjukt tycker jag. Visa lite karaktär människa, sätt förbud för honom att va med sina tidigare tjejkompisar och radera alla hans tjejkontakter på mobilen så får vi se hur han reagerar, borde jag ha sagt till henne.. men jag blev så paff så jag visste inte vad jag skulle säga. Så ser inte ett fungerande förhållande ut i vilket fall. Säg tex att han skulle gå med på sina egna regler också, ska ni sitta tillsammans i ett rum då utan någon kontakt  med tidigare kompisar? det är nog det som kallas ren lycka och är nog den sanna kärleken tror jag. fy fan...
Raka motsatsen är en annan tjejkompis till mig som jag har delat säng med samtidigt som hon haft sin pojkvän(utan att något annat än sömn har åstadkommits) , det är jävligt starkt av honom att ha sån tillit och det är det som alla förhållanden måste bygga på för att fungera enligt mig, förutom en liten kopp kärlek då.


dagens låt  nr 2 : Sum 41 - pieces

Min dröm

när jag väl börjat skriva här i bloggen så kommer ja ofta på något att skriva direkt efter och nu är ett sådant tillfälle.
Jag hade tänkt berätta min största dröm just nu och så här ser den ut.

Klockan är strax 9 och det är lördagmorgon, det är en kylig men solig höstmorgon och det är precis så kallt att man blir röd om näsan och det kommer ånga när man andas ut. Med mig på morgonpromenaden har jag en liten hund som är min trognaste vän. Vi går genom en park där löven ligger på gräset och utgör en fin vy av massa fina färger, vägen hade nog varit lerig och blöt om det inte vore för att det har frusit på under natten och därför krasar det lite under fötterna när man går.
Det är ganska lugnt och stilla och Göteborg håller så smått på att vakna, man träffar en och annan joggare som man hejar på i förbifarten, morgontrafiken rullar sakta fram och ingen har bråttom, allra minst jag. Vi vandrar förbi ett fik där sofistikerade människor sitter och äter frukost inne i värmen, jag går och tänker stora tankar om vad som för dom dit och hur dom är som personer men jag vet att jag aldrig kommer få ett svar. När vi är nästan hemma är rusningen i full gång och folk går och pratar och alla ska någonstans, själv går jag in i trappuppgången till min lägenhet.
Huset jag bor i är ett gammalt brunt tegelhus som är ganska nyrenoverat på insidan.
På högsta våningen bor jag och när jag går in genom dörren så luktar det inget alls och ingenting låter, det är tyst och allt är städat och i fin ordning, min bostad är min fristad. Det finns faktiskt en liten vedugn som jag brukar tända och då kan man höra hur det träet sprakar när elden tar fäste, jag brukar även baka och då luktar det gott i hela lägenheten.
Min bokhylla är fylld med sofistikerade böcker som jag allihop har läst. Jag lever väldigt sunt och går inte ofta ut på fredagskvällen utan har andra sysselsättningar som berikar mig, med detta inte sagt att jag är en tråkmåns utan jag går gärna ut men inte varje helg. Även om jag är sund av mig så är min stora hobby att smaka på olika sorters konjak och viner, det brukar jag göra i min fotölj med fotpall som står framför brasan.


Så ser min dröm ut och det här är faktiskt inte ett skämt :)

in i dimman like way back in 05

Daniel skrev för ett tag sen ett inlägg om hur coolt det är att skriva att man är bakfull, när jag tänkte efter så skulle det här inlägget handla om det typ..Att jag sitter och lyssnar på Agnes Carlsson on and on ger er ännu ett ypperligt läge att ifrågasätta min coolhet. Men jag känner att jag har ett gött flow så här kommer några rader om min galna fredagkväll!

Den började vid 4 tiden när jocke kom å plockade upp mej å vi stack ut till gurra, efter nån timmer eller nåt så åkte vi upp till stora höga för att hämta diverse verktyg som krävs om man ska blanda sig en ordentlig grogg, eller i mitt fall knäcka en kall öl! efter detta så bar det av hem till långeman där det började korkas upp och tjötas på, efter ett tag stod det klart att jag var ända i hela gänget som inte ville gå till combi, men detta hindrade inte mej att åka in till stan när jag ändå hade bestämt mig. Sällskap fick jag istället av Kristin och Hammar. På vägen till bussen så var det lika kallt som bajkal sjön sägs vara, vilket uppmuntrade mig till att ta en genväg över åkern, mitt misstad insåg jag inte när jag trodde att vassen bara var högt gräs utan det var när jag trampade igenom isen till en å och jag hade vatten upp till knäna. Nu var det inte bara kallt utan jag var blöt och lerig också, tyvärr hade jag inte hunnit in till stan om jag skulle åkt hem å bytt byxor och skor så kompromissen stavades handtorken på nils ericsons urinoar, vid det här laget hade jag även hällt ut en halv öl över mina stackars byxor och jag tvivlade på att jag skulle bli insläppt på trädgårn. Men det löste sig och här slutar mina utlovade rader då jag från det att jag kom in i entren inte minns ett smack av vad som hände förutom taxi färden hem som kostade mig 640 kr, värt.
När jag och kristin vaknade i morse så var vi båda fortfarande fulla och stackars kristin hade tappat bort sin jacka och sin mobil, hur jackan försvann har jag ingen aning om eftersom vi delade samma krok i garderoben och jag hade min jacka hem.

Idag fick jag höra från nåra vänner ja träffade på trädgårn hur smart ja hade varit inne på trädgårn, bla hade jag berättat ett hett raggningstips för amanda som gick ut på att man låtsas få jätteångest framför tjejen man gillar och när hon undrar varför så tar man helt plötsligt fram en kniv å hugger av handen, fast egentligen är det bara en gummihand men det vet inte hon om. Sen kommer hon berätta vilken hjälte man är för sina vänner att "han högg av handen för min skull"...

Mer får det bli imorgon för nu orkar ja inte skriva mer..ciao

Hyperaktiv bloggdag

Nattskift kanske vore något, inte fan är jag trött ännu å jag ska faktiskt upp om 4 timmar.
Nu har jag kollat på ännu en bra film å denna gången click, faktiskt omöjligt att hålla tårarna tebax på slutet hur gay det än må låta.

Blir lite besviken på mej själv faktist som bryr mig om det, tex förra månaden när det var maskerad så hade jag lite ångest över att gå ut som jag var klädd, det hade jag inte brytt mej ett jota om när jag var 15-16.
Överhuvudtaget besviken som lyssnar för mycket.

nu tänks det för mycket också.. natti!


Med olika motiv och i olika sängar, kommer vi nog alltid låtsas som det regnar

Ännu en dag har flytit förbi och inte mycket till nytta har jag åstadkommit.
Känns ännu en gång som jag befinner mig i en onödig mellantid, som i våras väntade man på sommaren och studenten.. nu väntar jag på Jul/December och ett jobb.
Man kan hantera detta på två sätt, antingen kan du blotta röven åt en dyster tid eller gräma dej fram till mars.
En logisk förklaring till att jag ser den här perioden som en dyster sådan kom jag just att tänka på..
När jag gick på låg och mellanstadiet tyckte jag att tega var stort som fan, jag fick nya kompisar som i själva verket bodde ca 25 m från mej men som jag inte vetat om innan.
När jag kom upp i högstadiet så var ytterby ganska stort och sen fanns ju alltid kärna och marstrand där man börjat träffa folk ifrån och i viss mån också inifrån kungälv.
Sedan var det ju gymnasiet och då hitta man ju kompisar från alltifrån romelanda till kode till komarken till stenungsund.
Nästa steg borde väl då vara Göteborg eller Stockholm eller rent av utanför sveriges gränser? Nåja.. det är väl bara att stå ut ett tag till.

Om man tittar på min lista här nedanför så hann jag med en del av det jag skulle göra ändå.

Förut ikväll fick jag ner VÄRLDENS BÄSTA FILM, och då lovar jag er att den är det.
Det är en sån typ av film som borde visas i skolan så att barn lär sig något nuför tiden istället för att läsa om stalagmiter i grottor som vi aldrig kommer besöka.
Filmen heter Crash och har vunnit 3 oskar, den utspelar sig i Los Angeles och handlar om rasism, fördomar och sociala spänningar mellan folkslag.
Jag ska ge er trailern till filmen och ett råd att se den, jag kommer nog aldrig komma med något bättre tips här på bloggen så det här borde ni faktiskt följa.


Att Ludacris spelar en av rollerna gör inte filmen sämre =)
Andra kända skådespelare som är med i den är : Sandra Bullock, Brendan Frasier och Matt Dillon för att nämna några.

"You dont know how hiphop started do you? See back in the 60's we had smart articular black people like Bobby Seal and Elders Cleveland, these brothers were speaking up and people were LISTENING, and then the F.B.I said "ooh no we cant have this, i know lets give the niggas this music by a bunch om mumbling idiots and sooner or later everyone's gonna copy that and nobody will understand a fucking word of what they're sayin, end of story" Ludacris

Så här ser min dag ut idag:

  • Städa mors bil inför besiktning imorgon
  • Åka till biltvätt å tvätta den, hur mycket nytta det nu kommer göra när det regnar.
  • Ringa och följa upp mina jobbansökningar.
  • Åka och hämta nån god mat.
  • Städa mitt rum
  • Kanske med stor jävla betoning på kanske träna
  • Sen vet jag ej mer tyvärr.

En epok är avslutad

Jag talar självklart inte om Niclas Alexanderssons sista match i blåvitt som några av er kanske gissade på.
Nej denna epok är ack så mycket vackrare och mer briljant, jag talar självklart om Jörgen Wålemarks avslutade fotbollskarriär, Jörgen som vart med från början har öst in mål i samtliga divisioner från division 5 och hela vägen upp till allsvenskan iförd den vackra grönvita ljungskile tröjan.
Jag var inte långt ifrån tårar när jag tittade på intervjun där han sa att han bestämt sig för att matcherna mot BP i kvalet skulle bli de sista, det ända jag kan hoppas på nu är att ljungskile tjänade ihop tillräckligt med pengar under detta året i allsvenskan för att kunna erbjuda Jörgen ett jobb som sportchef i klubben.
Tack för allt Jörgen!

Efter denna känslosamma inledning tänkte jag be om ursäkt för att jag inte skrivit på några dagar nu, det har inte hänt särskilt mycket det senaste förutom att mamma fyllde 55 år igår och att jag träffade hanna ifrån förra klassen för första gången sen i sommras i fredags.
Jag slutade även mitt jobb i fredags och därför kan jag nu förhoppningsvis lägga smeknamnet "bagarn" på hyllan.

Hörde igår att mimers hus hade öppet hus i lördags, jag minns med glädje tillbaka på förra årets öppna hus då jag som den frispråkiga man jag är erbjöd mig att sitta och berätta om samhällslinjen, efter den dagen hade nog flera övervägt någon annan linje eftersom jag mer eller mindre faktist berättade sanningen om denna värdelösa utbildning.

På tal om skolan så var jag i torsdags på komvux och lämnade in min ansökan till vårterminen då jag tänkte läsa upp ett för mig väldigt "kärt" ämne, nämligen Matte B. Tack och lov kan jag nu ta det i min egen takt och bara ha den kursen att fokusera på. En liten småstart till att läsa upp min gymnasiekompetens helt enkelt.

Nu har jag inte mycket mer på hjärtat..



Gurkförakt

HUR KAN MAN förakta gurka? undrar ni säkert.
Det finns ju ingen anledning alls, gurkor skadar väl inte någon.
Det finns till och med de som tycker att de smakar något och onekligen behövs gurka om man ska göra en sallad.
Hur kan man då förakta den? Mitt svar är att man kan om man vill, och jag vill.
Det finns många som föraktar människor och livsstilar utan någon egentlig anledning, så varför ska jag inte få förakta en gurka?

Jag har valt att rikta mitt obevikliga hat mot gurkor därför att jag tycker att det är bättre att förakta gurkor
än politiker eller någon annan folkgrupp som andra människor kan ta illa vid sig av än om man föraktar gurkor.
På words stavningskontroll så föreslog datorn Turkförakt när jag skrev in Gurkförakt.. där ser man.


Gulligaste syskonbarnen ever!

Jag var nere i källaren å skulle hämta tårtan å ja fick sällskap av mina syskonbarn: Agnes,Klara och Hanna
Helt plötsligt frågar Agnes mig: Har du någon tjej?
Jag: eeh nej det har jag inte.
Agnes: nähä varför? de brukar man ju ha..
Jag: nä jag vet inte jag har väl inte tid eller nåt..
Hanna: Är det för du fyller år som du inte har tid?

helt underbara ungar alltså :D

Hanna hade tydligen tyckt att det var konstigt att jag fyllde år så ofta på väg hit i bilen.
Ansan: men han fyller ju inte år oftare än någon annan av oss, han fyller också år en gång per år.
Hanna hade tydligen lite svårt att godta förklaringen för hon svarade:
Men nää för jag fyller ju år på sommaren.. sen va hon tyst.


riktigt trevlig söndag kväll iaf speciellt som det blev bye bye för sundsvall!
Men man ska inte skutta över bäcken förrens man ropat hej för nu väntar BP i kvalet.. men de ska vi nog ändå klara!

Helt cp

igår va ja de.. sur å grinig på allt å alla å orkade inte göra någonting.. stackars hammar kom hit å fick sig väl en å annan känga tror ja.
Sen drömde jag världens cpigaste underbaraste drömmen inatt... men den berättar ja fan inte :D
va på bilmässa igår å snart ska släkten komma hit å käka åsånt så ja skriver mer när jag har tid.. och så kommer det ju såklart bilder på dom snygga bilarna!

Tändvätska anyone?

vi är vildare än djur när det gäller å ta å sanningen är numera ett minne blott,  
Fel djupdyk testar en psykiskt och
det jag ser när jag tittar gör mig jävligt förbannad..
Konsekvenserna spelar mig ingen roll,
vi kör mano a mano tills bara den ena av dej å mej
står kvar!

364 days to go..

Ja då var det enbart 364 dagar kvar tills man får gå på bolaget, för det första så känns det faktist inte bra.. Att leva en förlängning av barn av min tid fungerar ju inte hur länge som helst menar jag, att nya möjligheter ges är bra men så kommer man ju alltid till det här med förpliktelser, att bli 20 gör ju att man borde ses som någorlunda vuxen.. men som alla vet så är jag fortfarande en glad 14 åring instängd i en lite smygfet 19årig kropp. nåja..

Idag var det mycket att göra på jobbet, eftersom att det imorgon (tydligen) är gustaf adolfs dagen så hade vi beställningar på ca 1800 G-A bakelser mer än vad det brukar vara.
En  kul sak med jobbet är att , som flera av er vet, det ligger alldeles bredvid friskis&svettis, det är dock inte det som är kul utan det faktum att det faktiskt är flera tanter som efter avslutat träningspass kommer in och tar sig en flottig gräddbakelse efter träningen, Där snackar vi smygfetisar som försöker dämpa sitt samvete genom en då fullständigt meningslös träning.

Igår innan jag var och åt på restaurangen som i själva verket hette corantino.. tror jag ivarjefall, så kikade jag runt lite i stan med min lillebror. Jag hittade den parfymen jag har på liten test flaska, bra tänkte jag tills jag fick syn på prishelvetet.. 625:- för den manskroppsformade buteljen som ser ut så här:
Fleur du male
Det får bli att ta den på nästa lön, jag har inte ens mage att önska mej den av familjen tills på söndag.

Däremot så hoppas jag på samma present som förra året som såg ut så här:
Special Brew

Nu är jag fasligt pissenödig.. på återseende (notera det vuxna avslutet) (2)(efter punkterna alltså)

19 år

Idag fyllde jag 19 år.. allt va trevligt från början till slut, trodde inte någon skulle komma ihåg min födelsedag men jag fick flera samal å massa sms så det var riktigt trevligt:)
Va å käkade på italiensk restaurang på gatan där vi bodde när jag va liten, är lite smått ganska arg på min mor för att hon inte gav mig chansen att växa upp där istället för i Ytterby men men..

jo så allt har varit bra å nu är jag mega trött å ska sova..

Läste förresten nyss att Holly å Hugh Hefner har gjort slut, kan ni gissa anledningen?
Hugh tyckte att Holly var för gammal för honom !!!

crap

har bara en sak att säga idag.

two wrongs dont make it right, but they make us even.

De va bara ett skämt

Jag ser mig själv som en lagom god och skojfrisk man i sina bästa (?) år, det var också ett litet practical joke att jag skulle sluta, numera vet jag att det endast är henke och mia som verkligen älskar mej.. eller nåt.

Det här inlägget tänkte jag döpt till shopaholic men nu blev det inte så men det ska ivarjefall handla om shopping.
Idag var jag i stan, igen, jag var inne förra helgen och köpte lite nya kläder och idag kom jag över ett par chinos från tommy hilfiger för 800:- och jag spanade även in en jävligt schysst tröja på henri lloyd men den var lite dyr så jag får vänta tills nästa lön med den.
I vilket fall som helst så kom jag på hur bra man mår när man har köpt något nytt plagg eller egentligen något som är nytt överhuvudtaget.
Säg att du har haft en dålig dag åså hittar du en snygg tröja eller ett par jeans som du kommer hem med och vips så har du en ny look som du kan plocka fram ur garderoben, i samma veva har du glömt det som fick dig att må dåligt.
Så är det ivarjefall för mej, nya kläder torkar bort alla sura miner i mitt ansikte.

Jag hittade även en ny parfym som heter fleur du male från jean paul, luktar precis som namnet säger, för de som har läst franska eller bara är rent allmänbildade så vet ni att fleur betyder blomma.
Tänkte även köpa mig en sådan butelj vid nästa löning.. ett gymkort hade nog inte heller vart fel.

En sak som var skum med byxorna jag köpte idag var att de var storleken mindre i midjan än de jeans jag köpte förra helgen men satt ändå lika bra.

I övrigt har helgen varit bra igår drog ja in en tusing på att köra lite taxi från erra å gurras födelsedags fest och idag har jag förutom varit i stan med olof då, käkat pizza å haft skräckfilmskväll med joppe, alla helgona afton till ära.

Lite radiomusik anyone?=)


RSS 2.0