The lonely stoner- Mr. Solo Dolo.

Sent på kvällen, har just sovit några timmar.. somnade förut när jag skulle kollla på U-21 Em finalen, oturligt nog.

Det fina vädret här uppe har "äntligen" lättat och idag har det kommit lite regnskurar mellan solskenet, skönt faktiskt
för nu kan jag börja springa igen utan att dö av värmeslag.

Dagen idag har varit riktigt rolig, har lagt märke till att det ända goa gubbarna jag träffat här uppe hittils har varit norrmän.
Just nu är vi 3 svenskar på jobbet, mej inkluderad, å dom andra två verkar helt knäppa.
Den ena är en 23 åring från Norrköping, honom hatar jag, han verkar helt dum i huvudet och fäller spydiga kommentarer hela tiden, idag frågade han tex Lillesalt så här, vad har du gjort i helgen då? kört traktor eller din jävla bonde?
Aningen magstarkt för att själv komma från en liten pisshåla som Norrköping. Han har även slängt en å annan dum kommentar till mej men jag försöker mest ignorera råttan.

Den andra killen jobbar på kylen, en 24 åring från Uppsala, Uppsala som han påstod låg 8 mil ifrån Sthlm men tog 40 minuter att färdas mellan, tummen upp för den gais-matematiken.

Nä som sagt så är det norrmänen som är goa, jobbar ju mest med lillesalt som jag skrivit om tidigare och han skulle kunna vara en riktigt göteborgare för han är en riktigt go gubbe.
Idag förgyllde han min måndag med flera gapskratt inne på frysen.

På förmiddagen så kom han fram till mig å sa att jag var född till plockare, han sa att jag var the chosen one, som i matrix, som kommit för att rädda rema undan finanskrisen med mina fantastiska svenska plockarhänder.
Vidare påstod han att jag var schizofren och att när jag var nykter så var jag den snälle Nilsson som inte skulle göra en fluga för när men att när jag var full så var jag svinet Conrad Bergman som slogs å våldtog.

På eftermiddagen fick han ta över påfyllningen med skjutstativtrucken så behövde jag en på fyllning så jag åkte å frågade honom om han kunde fylla på en grej åt mej varpå jag fick svaret skriket till mej:
"HINNER IKKE!!!"
Jag bara: "VAF.."
Sen avbröt han mej å skrek ännu högre: "HINNER IKKE!!" å körde iväg med tutan inne ett varv runt hela frysen.
Sen kom han tillbaka helt vanligt å fyllde på mina grejer

Imorgon är det tisdag och det är dagen jag hatar mest på hela arbetsveckan, då är det bara långt kvar till helgen och man har redan tjötat klart om vad man gjorde i helgen under måndagen, tur att jag bara jobbar 7-3 med betalda raster ;)

Hörde på radion att den norska regeringen skulle gå igenom förslaget att införa 6-timmars arbetsdag för alla arbetare i Norge, mitt i finanskrisen och allt.. inte utan att man börjar gillar Norge mer å mer, trots att dom har en del andra knäppa lagar och helt knäppa priser.

Imorgon är det även exakt 3 veckor sen jag åkte upp hit, ska jag vara ärlig så har hemlängtan börjat smyga sig på lite..
den är inte så farlig, längtar mest efter vissa personer. Sen blir inte hemlängtan lättare när det ploppar upp bilder på facebook med folk som åker båtturer till smögen, åker till peace and love festivalen, åker till marstrand och stenungsund å badar å man inser att man kommer missa allt det där den här sommaren, men jag försöker tänka på allt kul som kommer hända här uppe, så fort lönen kommer vill säga.

Nu ska jag nog försöka sova lite, ni får en låt som vanligt.

I wake up everyday is a daydream
Everythin in my life ain’t what it seems
I wake up just to go back to sleep
I act real shallow but I’m in to deep
And all I care about is sex and violence
And a heavy bass line is my kind of silence
Everybody says I got to get a grip
But I let sanity give me the slip
Some people think I’m bonkers
But I just think I’m free!






Sol och en smula hemlängtan

Hej bloggen och alla där hemma som läser.

Nu har en till vecka gått och den har varit solig och fin, tyvärr har vi ingen vidare ventilation i lägenheten så första dagarna
var det som att komma hem till en bastu, nu kör vi med helöppna fönster i hela lägenheten och då funkar det fint.

Har blivit god kompis med en kille på jobbet som heter Lillesalt som är lika knäpp som jag och lika fotbollsintresserad så vi pratar väldigt mycket och har snackat om att hitta på nåt efter jobbet vilket inte blivit av ännu dock.

Idag har jag och mina rumskamrater varit på ett stort köpcenter här som heter vestkanten där vi kollade lite i affärer och sedan handlade mat.
Hittade detta korvpaket med 4 korvar i för ynka 140 norska kr.


I svenska kr blir det ca 43 kr per korv, det är inget annat än sjukt.

Just nu lever jag ganska snålt här i väntan på lönen nästa månad, då kommer även hyran dras vilket innebär att jag får hålla i pengarna, dock pratar vi om att ta en utgång å att gå ut att äta på restaurang när lönen kommer, cant wait for that.

Det finns väldigt mycket söta norska jenter här uppe och det verkar som tjejerna här gillar svenska killar så någon kväll tänkte vi gå ut på byen å pröva på Bergens nattliv.

Jag har lärt mej en del norska ord här uppe hittils, många är rätt förvillande å man måste tänka till en sekund extra för att förstå vad dom menar, här är några vanliga ord som jag får höra dagligen och som är lite annorlunda de svenska motsvarigheterna

Hvis - Om

Trenger - Behöver

Vil - Ska .. på fredagarna brukar dom fråga va vil du göre i helga å då får man alltid tänka till Vad man ska göra och inte vad man VILL göra.

En annan ful sak jag märkte igår var när jag frågade lillesalt om han skulle bärsa i helgen, då kollade han väldigt snett på mej och jag fick sedan reda på att bärsa på norska betyder bajsa.
Förfest heter förövrigt förspel här vilket också kan leda till missförstånd.

Rumskamrater heter inte Rumpisar utan det är män som tar varandra i stjärten, ett annat ord för dessa män är pruttegutt.

Den Bergenska dialekten är lite annorlunda än i tex oslo också tex uttalas ikke iche här.
Igår sa jag till Lillesalt att all norska låter likadan å då kallade han mej för jävla 08a, dom har tydligen haft väldigt många svenskar som jobbat här innan så han känner väl till vad göteborgare tycker om stockholmare, det är lite samma sak mellan Bergen och Oslo, Oslo är en riktig horeby enligt Lillesalt.

Igår kollade jag på U-21 EM och jag höll nästan på att börja gråta när sista straffen gick i stolpen och sverige åkte ut,
till råga på allt så hade grannarna här barnkalas å ungarna höll på å sprang runt å gapa ute på tomten så jag ställde mej i fönstret å skrek: håll käften era jävla norrmänn, då sprang alla ungarna in.

Imorgon ska jag ta en springtur runt lunnevannet hade jag tänkt, å vi hörs väl i veckan eller nästa helg igen.
Ha de kempe greit tills dess,


Lunnevannet.



Andra Helgen

Efter att ha varit s.k arbetsbefriad i två månader innan jag kom hit utan något att göra på dagarna
så måste jag erkänna att jag var lite ängslig hur det skulle gå med att komma upp kl 6 varje morgon.
Det har dock gått bra men jag tror verkligen att ja ska dö varje morgon.

Har börjat komma in i jobbet nu och även norskan börjar bli lättare att förstå.
Jobbet är helt okej fastän jag jobbar i frysen och det är 20 minusgrader, har iaf ett lite frystillägg som ger några kronor extra och schyssta arbetskompisar
bla en go norsk gutte som heter lillesalt som är i min ålder å som ja snackar en del med!

Mina rumskamrater har kommit, 3 lastbilschaufförer från örebro som liksom de flesta från närke pratar lite gnälligt men som är trevliga, dock inte så utgående utan ser hellre på tv å spelar Xbox än går ut på stan så det är jag som får dra ut dom om jag vill ut. Fotbollsintresserade är dom inte heller vilket är ett stort minus, däremot är lillesalt lika fotbollstokig som jag så vi tjötar bort många plockade kolli på fotboll.

Igår hade vi NHL turnering på xboxet här i lägenheten och inte helt otippat så plockade jag hem guldet med Ryssland!

Imorgon börjar en ny arbetsvecka och jag ska se om jag kan byta till norskt telefonkort och nummer för mitt svenska har ballat ur så jag bara kan smsa men inte ringa till någon, så vill ni ha kontakt med mej så är msn,skype eller att du ringer sättet att få tag i mej.

lägger upp en låt som är en stor hit här i Norge och som spelas på radion lika mkt som the way i are gjorde förrförra sommaren. Jättekul att lyssna på norsk hiphop faktiskt!

I Norge får man inte köpa öl i affären efter kl 20:00 på helger och efter kl 18:00 på vardagar, det tycker jag är knäppt!
Att en dosa snus ska behöva kosta 73 svenska kr tycker jag ikke heller vidare om.



Jag på Stora torget i Bergen centrum.


Karpe diem - Vestkantsvartinga





Nästan helt hemma i Bergen

Rubriken är lite av en överdrift kanske, men nu hittar jag ivarjefall till sentrum, sentralstasjonen, min arbetsplats och till min lägenhet!

Imorgon har jag varit här i en vecka exakt och som sagt så börjar jag väl känna mej lite hemma åtminstonde.

Under helgen så utforskade jag staden Bergen mest, och vilken fin stad det är.. känns lite som alperna för staden ligger i en dal och på båda sidorna av staden så är det sjukt höga berg och hus längs med bergssluttningarna, att det ligger alldeles vid havet gör det inte mindre vackert!

Lägenheten jag bor i ligger tro det eller ej på ett berg här i bergen och jag har ganska fin utsikt och invändigt är den helt superfräsch, kommer lägga upp bilder så fort som brevet med mina glömda saker kommer upp.

För att vara europas regnigaste stad så är vädret för jäkla bra, det har vart klarblå himmel och sol å lite värme varje dag sen jag kom hit.

Jobbet är riktigt bra, jag tror i och för sig att jag ska dö varje morgon när jag är tvungen att gå upp ur sängen kl 6 men jag vänjer mej väl. Väl på jobbet så känns inget särskilt jobbigt..lär mej nya saker varje dag, om det inte är något om jobbet så kanske det är något norskt ord eller vad som helst.

Nu orkar jag ikke skrive mere... hörs snart igen !

En avskedsfest som hette duga!

I lördags hade jag liten avskedsfest här hemma som jag tycker blev helt kanon, mycket tack var mina mycket trevliga gäster.
Själv var jag en trevlig om än ganska full värd. Jag skulle kunna skriva en massa om det här, tex så förtjänar Henkes tal om mej ett stort tack, däremot sviker minnet en aning och jag kommer inte ihåg vad som sas pinsamt nog.. inte heller kommer jag ihåg vad min grannes plastpappa drog för norge-vits förutom att det var en rolig vits.

Andra saker minns man bättre, tex att man vid kvällens slut fick pussas me en jättesöt tjej bla =).

Förutom lördagskvällen så har hela helgen och inklusive dagen idag,måndag, varit kanonbra och det börjar kännas lite vemodigt att jag ska lämna allt roligt som sommaren här hemma innebär och som jag sa vid mitt lilla "tal" vid matbordet i lördags, alla ni som satt runt bordet.. er kommer jag sakna mest av allt.

avslutningsvis vill jag tacka alla som gjorde min helg till en riktigt kanon sådan. Pusshej :)

Dagens låt : Är sjukt vacker och kan vara en av de mysigaste låtar jag tipsat om nånsin, här kommer den hursomhelt :)

RSS 2.0