A sense of purpose

Lördag, min förskylning har börjat avta.. skönt!

Min lillebror fyller 17 idag så middag med hela familjen står på schemat idag!
Igår var en nyttig dag, jag hann med mycket.. blandannat så var jag på banken och fick ut pengarna från min utbetalningskort och så var jag hos polisen och lämnade in min polisanmälan.
På kvällen körde jag dom andra till och från krogen, idag har jag 350 kr att tanka bilen med, skönt :)

Tyvärr påminde jocke mig om en grej som jag hade glömt, nu vet jag inte om jag ska göra något nytt försök eller inte, den tog hårt.

På tisdag börjar fotbollen så nu ska ja ringa tränaren å stämma av.

Sparar lite på 1an på kanye listan för att om möjligt skapa lite stämning bland denna gråa hög av läsare. Istället bjuder jag på en ruskigt bra låt från in flames nya och färgstarka album, a sense of purpose.

In Flames - Delight and Angers

Jag är sjuk!

Denna titel var även den första jag använde på den här snart ett år gamla bloggen.
Idag var jag sanningsenligt hemma från skolan pga feber, lite konstigt tycker jag allt att det är då jag försökt tänka nyttigt den senaste tiden, då kommer gud å straffar mig för det.
På tal om gud så kom det på tal häromveckan om jag var troende eller inte, Jag är faktiskt troende men känner mig inte särskilt kristen, de har väldigt bra budskap inom kyrkan om hur man ska behandla andra människor osv, men jag tycker ändå kyrkan känns lite.. "sträv"?

Däremot tror jag att det är viktigt för många människor att ha en tro på något när allt inte går som det ska, så tänker jag.

En som borde lära sig av hur man behandlar andra är ärkesvinet Henke Larsson som nu bestämt sig för att fortsätta med fotbollen, jag blev riktigt besviken när jag hörde detta. Han har verkligen betett sig som ett svin när han gått och dragit ut på sitt beslut, att han kan med att komma och gå som han vill fattar jag inte. Tänk er själva om Marcus Rosenberg hade dröjt på samma sätt och gått å lirat innebandy istället, då hade hans landslagsplats rykt fortare än Lagerbäck hunnit tänka "Ungt", vilket inte säger så mycket i och för sig. Nä jag är riktigt förbannad på dessa två herrar, Lagerbäck och Larsson som står i vägen för allt vad utveckling inom svensk fotboll heter.

En annan sanningsenlig sak är att mina läsare måste antingen vara riktigt as tråkiga människor utan åsikt, eller så är det jag som skriver dåligt. Eventuellt kan det även vara en kombination av att min blogg är tråkig och att de som läser den också är tråkiga som gör att kommentar spalterna står tomma.

Att jag skulle bli sjuk just nu kunde knappast komma mer olägligt, varför kunde jag inte blivit sjuk någon annan gång under de senaste 2 månaderna som jag inte haft något jobb? Nä just nu när jag faktiskt börjat skolan och måste hänga på med läxor och uppgifter, då smyger sig fru ofurtuna på mig.

En annan som oturen har smugit sig på är min kompis tillika fd klasskompis vars pappa gick bort i helgen, mina tankar är med dej.

Tills vi hörs igen, ta hand om er och varandra!

Nr 2 Touch the sky.. en riktig "feel-good" låt i dessa tider är inte fel, den här låten får mig alltid på bra humör och ger utlopp för min drömmar om "top of the world"






Too much of anything can make u an addict

hej nu ä de söndag igen och man kan nästan tro att jag har avlagt ett nyårslöfte för nu är det 4 helgen i rad som jag inte varit ute å druckit, det var längesen det gick 4 helger i rad utan en droppe alkohol.

Jobbigt är det både fredag och lördag kväll när folk går ut medans jag tänker nyttigt, lättare är det idag söndag! Ingen baksmälla, ingen ångest och massa tid att göra saker på.

Nu ska jag inte hylla det här för mycket för det finns såklart en anledning till att jag inte gått ut, jag är pank.
Eller inte pank pank men pank så jag känner att jag inte vill lägga pengarna på utgång.

Nu vet jag att väldigt många just nu är riktigt taggade på oasis, men för mig är dom lika intressanta som min rubikskub, nja inte riktigt det finns nog 2 låtar som jag gillar med dom.

Dags är det nu för något viktigare än oasis.. min rank down på kanye wests låtar. Vi har nu nått Top 3.

Nr 3 Never let me down

Kallebaby är tillbaka i skolbänken..

Jaha då började skolan i måndags, först och främst är jag väldigt glad för att jag har något att göra på dagarna igen och kursen känns helt okej!
För det andra så är jag väldigt glad över mitt schema som jag fick i måndags, det innehöll 2 å ½ skoldag i veckan vilket är väldigt lagom tycker jag. Alltså går jag i skolan måndag, tisdag och halvdag på onsdan.. har lunch mellan 12-13 varje dag om någon rolig från mimers vill käka lunch eller nåt.

Men själva grejen att vara tillbaka på mimers känns väl sådär, nu har vi bara lektioner i sadelmakaren men det känns ändå sådär att komma tillbaka till stället man trodde att man inte skulle återse igen i maj.

En sak som jag kommit på mej själv med det senaste är att jag inte vågar drömma som jag gjorde i gymnasiet, folk omkring börjar planera saker, tex festivaler å resor till sommaren.. så har frågan kommit om man inte ska ta å hänga på? men jag kan ju inte planera något eftersom jag inte har någon inkomst, förutom det pånytt vunna studiebidraget (jippi).

Hursomhelst så kritar jag för fullt på mina norge planer.. i i slutet av mars/ början av april börjar sökandet upp till vårt grannland i norr. Har hittils lyckats få en framtida sambo iaf.. känns bra med tanke på att hyran där uppe inte lär vara snäll.

Nu har jag inte mycket mer att delge er utan droppar nästa låt på kanye listan.

Nr 4 Trough the wire
Börjar bli svårare att välja nu men resterande låtar från och med nu är mina absoluta favoritlåtar från kanye, så oavsett om ni är inbitna kanye fans, fd långhåriga hårdrockare, skumma indiepopare eller vad ni nu är så föreslår jag att ni lyssnar på denna vackra musik.

" I still wont grow up, I'm a grown ass kid 
Swear I should be locked up for stupid shit that I did
But I'm a champion, so I turned tragedy to triumph
Make music that's fire, spit my soul through the wire"

Polisnoja, ge mej mat och en tidig morgon.

Den senaste tiden (ungefär sen jul) har det varit sjukt mycket poliser ute på vägarna och väldigt många nykterhets och hastighetskontroller, 2 ggr nu sen jul har jag blivit stannad, den ena gången var jag rädd för då hade jag glömt körkortet och den andra gången var jag livrädd för då hade jag vart ute dagen innan.
Tycker det är jättejobbigt att man måste tänka hela tiden när man ska köra att det kanske är nån kontroll eller så..
Nog om poliser.


Idag har jag vart uppe tidigt och sprungit 5an i fontin, det är bra för det har jag blivit trött av och förhoppningsvis somnar jag efter sporten ikväll å försover mej inte imorgon då jag börjar skolan igen :D

Att få henke ur balans går som en dans!

Igår var en mkt trevlig dag, den började såklart med pasta med pesto till lunch å sen åkte jag in till otter å spelade tennis i säkert 2 timmar, riktigt kul.

Sen åkte vi hem till svensson å hade fifa turnering på otters xbox, henke höll på att balla ur för att inte allt gick med honom.. jag var till och med tvungen att hålla igen på mitt spel och gav honom en 3-0 seger sista matchen så han inte skulle börja lipa ;)

Sedan gick vi ut, att va helt nykter på krogen är ganska tråkigt faktiskt.. men henke gjorde kvällen ganska roligt me sitt tjöt och höjdpunkten var nog när vi gick till olearys där det var dött som i graven, 2 män hade dock hittat sig fram till baren varpå det fanns gott om plats för en tredje att ställa sig var som helst. Henke måste dock ha tyckt att deras plats var den bästa då han trängde sig emellan dom med  orden : "ursäkta jag vill komma fram till baren"

tack för att du gjorde min kväll henke :D

jag vet, jag vet, jag vet det finns inga prinsessor ändå drömmer jag lite till, ja jag drömmer lite till å jag drömmer som jag vill!

Jag har tråkigt så ni får läsa den här listan om ni orkar

Ditt namn? Carl Nilsson
Födelseår? 1989
Ditt födelseställe? Sahlgrenska, Göteborg
Spelar du något instrument? Nej men hade velat kunna spela gitarr
Dina första tankar när du vaknar? hoppas kl inte är mer än 11
Är du hungrig? Ganska, men käka just 2 apelsiner å en banan
Vart befinner du dig just nu? På mitt rum
Vart bor du? I Las tegas, Ytterby
Är du bra på? Bollsporter och att bjuda på mej själv kanske..
Vad heter din morfar och mormor?  Anna-Greta och Hugo
Vilket land kommer du ifrån? Sverige
Din mobiltelefon?  En sony ericsson
Låt just nu? Lars winnerbäck - Prinsessor
Antal timmar sömn inatt? noll, somnade kl 8 i morse
Vem är snyggast? vet ej
Vem vet mest om dig? Min mor kanske..
Vem vet du mest om? Det vet jag inte
Vad vill du ha just nu? Ett jobb, en jordenrunt resa,pengar och en vacker ung madame kanske:D
Höger eller Vänsterhänt? Höger
Språk? Svenska,Engelska och lite franska och väldigt lite italienska
Ditt mål i livet? har väl några stycken
Sängdags? om en stund
Rädd för? ensamhet? i dunno..
Har du körkort? japo

Vilka cigg gillar du mest? Lucky strike om jag måste välja
Brukar du svara på kontaktannonser? Nä ?
Äger du några vapen? nja, en butterfly?
Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Johan
Pepsi eller Coca cola? coca cola
McDonalds el. Burger King? haha båda
Mjölk i kaffet? dricker inte kaffe
Röker du? nej
Sjunger du? gör jag gärna men om det är vackert är en annan sak..
Duschar du dagligen? mm
Den starkaste du vet? Gurra kanske..
Vill du gå högskola? nja men någon KY utbildning blir det nog senare..
Vill du gifta dig? Om jag träffar den som känns rätt
Är du en hälsogeek? nja kan jag väl inte påstå
Kommer du överens med dina föräldrar? jodå det gör jag väl oftast
Din hårfärg och frisyr? kort mörkbrunt
Kläder du hade på dig idag? Basketshorts och en t shirt
Favoritfärg på kläder? spelar inte så stor roll bara det är snyggt
Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? ett par jeans till och lite snygga tröjor och nåra fina acessoarer kanske
För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? När jag köper så köper jag aldrig för under 4000 typ.
Skolväska just nu? har ingen och går inte i skolan
Har du rosa kamouflage-kläder? NJA
Tatueringar du har? Vill ha 3 eller 4 st
Piercingar du har? öronen bara, har haft i bröstvårtan.
Har du glasögon? nja
Hur ser din plånbok ut? Svart skinn och tom
Din perfekta Pizza? Nilsson special på ytterby fast me kebabsås å ingen vitlök :D
Randigt, rutigt eller blommigt? randigt och blommigt kanske
Favoritårstid? Sommar
Favoritmat och dryck? Pasta med pesto, mjölk till maten och gärna en öl på kvällen
Favoritdjur? är väl ingen djurmänniska men jag gillar kristins lilla hund :D
Favoritparfym? Jean paul- fleur du male och hugo boss vet ej va min heter faktist
Favoritämne i skolan? Engelska, Idrott och Historia
Favoritsysselsättning? Lira boll, va med kompisar typ
Favoritbyxor? Mina chinos
Favoritartist/grupp? Väldigt många, Allt från Kanye west till Lars winnerbäck
Gillar du när det åskar? nja
Vad köpte du senast? En burk barilla pesto :D
Hur mycket pengar har du? inga.
Hur svarar du i telefonen hemma? hej
Hur svarar du i mobilen? beror på vem de ä eller om många ringer samtidigt
Sov du ensam inatt?  ja
Blivit slagen den senaste månaden? nja
Vad gjorde du kl 08 imorse?  somnade då
Vad gjorde du för 15 min sedan? Åt en apelsin
Det sista du sa högt? Ja
Det senaste någon sa till dig? Ska jag väcka dej kl 7 imorn då?
Vad har du druckit idag? Juice
Vad var det senaste du åt?  Apelsin
Vad är det för färg på din ytterdörr? blå
Vad är det för väder hos dig nu?  Kallt och mörkt
Godaste glassmaken? Blåbär
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? haha säkert möjligt
Sover du tungt? vet ej
Drömmer du mardrömmar?  ibland
Favoritklädsel? Min basketshorts å nån t shirt om ja är hemma, ute jeans och min stickade tröja
Vad ser du om du tittar till höger? Min gardin och högtalare
Vad gör dig glad just nu? Att jag börjar skolan på måndag och att jag börjat träna och komma igång igen med livet typ.
Vad ska du göra härnäst? ska duscha strax å sen lägga mej tänkte jag
Humör just nu? Ganska glad faktis
Favoritgodis? såna gelepersikor
Sommarplaner? Jobba i Norge och åka på roskilde än så länge..
Hur många kuddar sover du med? 2
Morgon eller nattmänniska? Nattmänniska
Vad är viktigast för dig? Att dom jag tycker om mår bra och att jag är omtyckt och att jag får ordning på mej själv igen.
Är du kittlig? ganska
Snarkar du? Nej inte vad jag vet
Stjärntecken? Skorpion
Äckligaste insekten? sån bagge som äter elefantbajs kanske?
Stökigt el välstädat? Välstädat
Längtar du mest efter just nu? Att skolan och fotbollen börjar
Vad hatar du mest just nu? Min lathet
Vad väntar dig om 10 år? Då hoppas jag att jag har ett riktigt bra jobb och fru och barn
Vad luktar du nu? svett tror jag eftersom jag inte duschat efter att jag sprungit ännu
Saknar du någon nu? Ja, det finns några jag saknar
Använder du icq eller msn? Msn
När fick du senast en present? julafton
Har du några högklackade skor?nja
Har du blivit hotad via telefon? mja
Vill du ha barn? ja
Längtar du till din nästa födelsedag? sådär faktis, ska bli kul att få gå på bolaget men tråkigt att inte vara barn längre typ.
Brukar folk säga att du ser äldre ut än du är? ja men det var oftare när jag var 15-16
Har du rakat dina ben någon gång? jo faktiskt, fick nån knäpp idé att jag skulle göra det när vi skulle till borås badhus me skolan i 9an
Skulle du kunna ha silikonbröst? oh ja.. fast nej
Jag älskar? God mat,Träning,Fotboll,Min familj,Mina vänner och Tjejer fast inte alla kanske.
Jag hatar? otrohet och svek
Är du snäll? Jag är genomsnäll :D
Är du blyg? beror på, men oftast inte alls
Tycker du att du har fin dialekt? ja det tycker jag
Ögonfärg? Blå
Syskon och deras ålder? 3 bröder och en syster, 17,28,36 och 39
Favoritdag i veckan? Fredag
Hårfrisör? Mamma eller Kristin :D
Klädaffär? Olika
Skola? Går inte i skolan
Klass? ovan
Trivs du i din klass?  Har trivts i alla klasser jag gått i
Värsta ämne? Filosofi
Tycker du om fester?  Jadå
Är du en gottegris? Nja jag äter aldrig godis, är svagare för fet mat
Är du modig? Det tycker jag nog att jag är.
Har du använt någon hårprodukt idag? Nja
Hur många speglar finns i det rum du är i nu? Inga
Har du bråkat med någon idag? nja
Röker du? nej
Dricker du alkohol? Bara på helgerna
Tar du droger? Nej
Har du åkt fast för snatteri någon gång? nej
Umgås du med dina klasskamrater efter skoltid? umgås bara me olof från förra klassen
Vad har du för planer till helgen? Imorgon ska jag spela tennis me daniel och sedan tvspels kväll hos gås i kärra och lördag ska jag va med jenny
Gillar du dokumentärer? Mycket
Vilken åldersgräns tycker du det ska vara på systembolaget? Tycker mer dom borde avskaffa bolaget
Cigaretter då? 18 är väl ganska bra ändå
Borde man få röka på pubar? Verkligen inte
 Är du sugen på något nu? ja
Brukar du plocka upp hundskiten när du rastar hundar? har ingen hund
Är 50 cent bra? Jodå, släpper väl nytt album nu i januari tror jag?
Har du kvar dina barndomsskivor? jovars, markoolio,baha men och bloodhound gang ;)
Brukar du bada i sjöar om somrarna? Ingetorp isf
Det bästa? Kärlek
Det värsta? svek
Min dröm i livet? Bli känd är väl den största kanske
Rekommendera en låt? Melissa horn - långa nätter
En film? Crash, frukstansvärt bra film som visar hur dåligt fördomar är
Brukar du läsa horoskop? Nej det är verkligen riktig bull..
Sprit, cider, vin eller öl? öl
Kan du baka bullar? Haha klart jag kan om jag får trevligt besök
Bläck eller blyerts? båda
Sängstorlek? har en liten 90
Müsli eller corn flakes?  musli
Vad åt du till frukost? Jordgubbsfil och Start
Nästa mål i ditt liv? Att våren blir bra och så hoppas man kanske träffa en speciell tjej kanske
Vad såg du senast på tv? En dokumentär om Lars winnerbäck igår kväll.
Vem såg dig senast naken? haha otter i duschen efter löpningen igår.
Vem såg du senast naken?  Otter antar jag väl då tyvärr :D
Har du besökt Pajala? Nej
Vad innehåller din favoritnattmacka? Ägg och bacon med majonäs var ju en höjdar frukost när jag jobbade.
Tycker du om din pappa?  klart, jag älskar min pappa
Ger du pengar till lodisar? De händer, har svårt att säga nej


Nr 5
Stronger

Helt okej video, Riktigt bra text och så har han riktigt snygga kläder på sig i videon, räcker till en femteplats.

Today when i woke up i felt like blogging!

Nä där ljög jag faktiskt, ingen bra början på detta inlägg men ändå en början.
jag vaknade faktiskt inte alltför sent idag, kl 09:30 var jag uppe ur sängen och det får väl ses som en ganska sund tid att gå upp.

Snart ska jag iväg å löpa i fontin tro det eller ej, det gjorde jag även i söndags och måndags dock har jag väldigt svårt att ta tag i mig själv och gå ut och träna.. därför kanske just du som läser skulle vilja hjälpa mej som personlig tränare.

Önskade kvalifikationer:
  • Likt en mini-hitler ska du kunna gorma 2 timmar i sträck vilken usel människa jag är om jag inte går ner och gör 100 armhävningar på stubben. Alternativt kan du vara 2 bast, dom ungarna skriker också bra så vitt jag vet.
  • Du får gärna hålla på AIK eller Bajen så jag kan hata dej ännu mer.
  • Gärna vara rik då jag knappt har råd att ta mig till fontin
  • SM-mästare i matlagning med inriktning på fettsnål mat

Känner du att du har kvalifikationerna för att klara denna uppgift, tveka inte att skriva dina kontaktuppgifter i kommentator fältet här nedanför. Tack på förhand och hoppas på svar!

Nr 6 på kanye listan
Diamonds are forever (remix ft jay-z)


Att överkomma känslor!

Ni som har läst de senaste inläggen här vet att jag på senare tid har kämpat en del med mina känslor.
Under min kamp mot känslor gjorde jag en chockande upptäckt, väldigt lite studier har gjorts gällande känslor.
Därför beslutade jag mig för att göra en egen undersökning som jag bestämde mig för att döpa till:

"Lider du av känslor?"

Vad är då känslor?

Känslor är ett emotionellt stadie som utvecklas när mannen börjar fixera sig för en enda kvinna, med uteslutning av alla andra kvinnor. Även de med större bröst.

Tidiga varningstecken:

När du är i närheten av kvinnan du fixerat dej på så upplever du:
  • Höjd puls, Bultande hjärta
  • Torr mun
  • Oförmåga att tala
  • Svettningar
  • En tvingande vilja att ge smicker i överdriven form.
Om ingen diagnos ställs snabbt så kan detta snabbt leda till en fullskalig sjukdom..

Symptom:
  • Varma fladdrande känslor i magen
  • Lättja kring allt annat
  • En oförklarlig vilja att titta på love actually
  • Fler tillfällen av "mysande"
  • Lycka
  • Misslyckande i förmågan att upptäcka andra kvinnor
  • Korsordslösande
Övergång från tidiga varningstecken till klara symptom:

Trots att tekniska bevis saknas så indikerar min underssökning i att det är när man börja hålla handen som känslor börjar överföras mellan parterna.

Behandling:

Vid den här tidpunkten är det ända botemedlet mot känslor andra kvinnor. Utöva en flera veckor lång andra kvinnor "kurs", om problemen kvarstår.. öka dosen av andra kvinnor.

Notering: Denna behandling kan ge biverkningar så som eksem, infektioner och även graviditetsproblem hos motparten.

Med hjälp av min undersökning hoppas jag nu att vi tillsammans kan sluta med känslor!

Än en gång har gjort något idiotiskt men jag har kul iaf :)
Här kommer nr 7 på kanye listan:
Love Lockdown


Från The 808's & Heartbreak, en relativt ny hit som jag tycker är väldigt bra men inte som materialet från Graduation eller College dropout.

Har missat så många val att det visslar om det, har ju tänkt på det men mestadels ytligt.

Är fortfarande inne på mina tonårs år som går mot sitt slut men det blir inga fler tillbaka blickar i det här inlägget.

Timbuktu, jag har alltid tänkt på honom som nån snubbe med ful mustasch som spelas mycket i radion.
En b-snubbe som aldrig kommer att bli något stort egentligen, det kommer han säkert inte heller att bli efter som han bara sjunger på svenska, eller om det är rap han gör, jag är inte säker. En sak som är säker dock är att jag lyssnat en del på hans låtar nu på sistonde och han har faktiskt sköna texter.
Just texterna tycker jag nästan är det viktigaste när man spelar in en låt,
en bra låt har något som berör lyssnaren.. sångaren har något att säga, precis som jag har när jag skriver här ;)

Just nu har jag dock inte så mycket att säga utan därför blir det nr 8 på kanye-listan , känn er mer än välkommna att kommentera mina placeringar,texterna ,videorna eller vad som helst. Lyssna gärna noga på texterna, dom är riktigt bra!
Im out.

nr 8
Can't tell me nothing




Minnen från ytterbyskolan, kanske inte något att vara stolt över men något att skratta åt.

Lyckades hitta en gammal svenskauppgift på min gamla dator förut, vi skulle skriva en valfri historia och så här såg min ut:

"- det var inte en gång en stor man som hette ivar pläpp. han hade stort mustigt rövskägg med ishavs sallad i. när han åkte båt så lekte han samtidigt med sina vänner "stigge ståkuk" och "pedofil kurt". dom tre vännerna hade mycket gemensamt t.ex. att leta alkisar på stan. konstiga saker hände i ivars huvud. det liksom rörde omkring sig där inne skulle man kunna säga.han tänkte alldeles för mycket på sin gamle mor som var en prostituerad eskimå. "undrar vad hon gör nu?" tänkte ivar. kan hans far (som var en stor fet tysk kuk) spätta på henne helt gratis. Ja sådana saker gick han och tänkte på. gammal tant 80+. oj nu var han inte riktigt med på den dära! men det närmade sig sommarn o vintern var kommen." - Skrivet av en 14 årig Carl Nilsson.

en annan anekdot  är när jag plockade ner alla klockorna i hela ytterbyskolan å la dom i mitt skåp för min lärare hade sagt att jag aldrig kom i tid å att jag behövde skaffa mej en klocka, sagt och gjort så skaffade ja inte bara en utan säkert 10 stycken. Surt förvärvade var klockorna också, ni som läser som gått på Ytterbyskolan kan säkert anta hur svårt det var att plocka ner klockan vid scenen utan att någon, och framförallt inte tage såg det, men jag lyckades.. däremot så fick jag ta löpet när jag plockade ner klockan i navet längst upp i D-huset för då kom en lärare å började jaga mej.

Det får nog vara det som jag delar med mej av inatt.

Nr 9 på Kanye west rankingen.
Good Life, som spelades sönder på radion, dock en väldigt bra låt och en väldigt bra text dessutom tycker jag att musikvideon är väldigt snygg, men kanye har gjort bättre därför blir det bara en nionde plats för good life









 
   
 
  

Go west

Nu har det varit sparsmakt med inlägg här på senaste men jag glömde av mitt lösenord så därför har det inte blivit något sen årskrönikan men å andra sidan var den ganska lång så..

Sen dess har jag hunnit med en del.
Jag har blandannat blivit antagen till logistik utbildningen på vuxenskolan som startar nu om 11 dagar, kul :).
Sedan har jag varit med i andra avenyn som statist, vilket faktiskt var väldigt roligt med mycket trevligt folk och skådespelarna i andra avenyn var helschyssta mot alla oss statister tyckte jag. Vi spelade in en nyårs fest och jag fick dansa tryckare med en riktigt söt tjej från backa vilket jag inte gjort sen mellanstadiet typ, kändes dock lite skumt att stå och krama om en total främling.. än konstigare måste det ha kännts för de två statisterna som fick ställa upp och hångla med varandra för konstens skull ;)

Just nu är jag hemkommen från tennishallen där jag blev totalt förnedrad av matte, min fysik är verkligen botten och jag var svettig och trött å flåsade som en jäkla hund efter typ 20 min, kändes rätt pinsamt så nu får jag ta tag i det här nu när skolan börjar igen, finns mer att ta tag i för jag har slappat till mig som ett jävla as nu när jag varit arbetslös, lovar er att det är inte svårt att bara dega på soffan hela dagarna om man inte har något att göra.

Flera tyckte att årskrönikan var kul att läsa vilket jag tyckte va kul att höra:)
Lite extra kul var axels kommentar tyckte jag, om du läser axel så har du helt rätt i att jag gillar dig egentligen.
Att jag gillar att bryta mot normer är också något du prickat in rätt, att göra eller säga det oväntade är kort och gott vad humor är för mig.

Till sist tänkte jag bara säga att snart dyker det upp en ny design här som jag och amanda slipar på!
Det andra som händer här är att jag tänker ranka ner de 10 bästa låtarna med en av mina absoluta favoritartister, Kanye West med början i det här inlägget.

Nr 10:
Jesus walks

Kallebabys årkrönika 2008


 

Året 2008 inledde jag bakfull på en buss i åtta timmar på väg mot de norska fjällen.

Resan till hemsedal den första veckan var något av det roligaste jag gjort då det var den första resan utan familjen för mig, självklart var denna resa full av saker som skulle komma att bli fina anekdoter här, blandannat tog sig en kille en piss på entre dörren till hotellets reception och blev brutalt nedbrottad i snön av två aggressiva norska väktare,

året hade med andra ord börjat mycket bra.

 

Att stugan jag bodde i skulle vara den lugnaste i jämförelse med de andra var det nog historiens lågaste odds på men vi begav oss hem från norge med enbart några ruttna lakan på skadelistan.

Att tvätta lakan är inte något ett gäng 18 åriga killar ställer sig och gör när de är på semester, att slänga skiten i en påse och kasta in påsen i en städskrubb en hel vecka tills lakanen ruttnar och hela skrubben luktar as var helt klart ett vettigare val i våra ögon.

 

Väl hemma igen gick livet tillbaka till vanliga manér och vad jag minns så tyckte jag det var tråkigt att vakna upp ensam hemma utan kompisarna direkt på morgonen.

 

I slutet av Januari anordnades våran andra klassfest, som åtminstonde jag tyckte inte var lika frän som den första, å andra sidan hängde jag inte över toalettstolen något den här gången och det bevisar väl att man börjar bli mer vuxen.

En sak som jag ännu inte har fattat är hur ett visst par kunde stå ut med att vistat där inne tillsammans efter att jag vart färdig.

En fräck långhåra hade dessutom mage att inkräkta på denna privatfest, en annan historia är att han var mycket välkommen.(Det är inte alla som kommer direkt när ölsuget börjar klämma på en måndagskvällen)

 

I Februari fick jag jobb på midroc under sportlovet och jag fick även överrenskommet att jag skulle få sommarjobb där under hela sommaren, tråkigt nog skulle det visa sig att min tid som montör på midroc inte skulle komma att bli mer långvarig.

Det var även i Februari som du oh ärorika blogg föddes, det var då jag till slut fattade tangentbordet och skrev av hela min själ till en för er öppen bok att läsa.

 

I övrigt gick februari i en lättsidig linje då jag inte tänkte alltför mycket på andra saker än vad jag skulle göra av mina lönepengar på när de skulle komma, här är några av de tilltänkta inköpen som aldrig blev av:

 

I mars var lönen kommen och istället för Jeans och skor så blev det mesta spenderat på :

Mars var den månad då jag festade hårt och ofta, det började med Black n White festen ute i Marstrand, vid den här tiden började jag även prata med en väldigt trevlig tjej vid namn Amie.

Festen på strandverket som jag tyckte var en riktig pangfest följdes upp av en födelsedagsfest i tveten, dit vi hittade tack vare en viss blogg som på den tiden hade påstådd hollywoodstatus, jag pratar om Sussis blogg. Även denna kväll var väldigt trevlig och den började utanför kärna hos boris som just hade varit i tyskland och gladeligen bjöd mej på shotar som smakade allt från munskölj till marmelad.

Dagen efter denna minns jag mycket väl, jag hade tröttnat på att gå ut med samma folk varje helg och behövde se lite nya ansikten och uppleva snacket på andra förfester.

Jag satt slött vid msn då Sebbe korea knappade till mej på msn och frågade om jag ville hänga med ut, svårflörtad som jag är så var jag i kungälv 40 minuter senare där en oväntad incident inträffade, JAG BLEV FUCKING INLÅST i väntrummet på buss stationen. Som tur var så gick jag precis ut i mellanrummet mellan kiosken och väntrummet innan automatlåset gick igång och jag blev utsläppt genom bussta kioskens lager.

Därefter väntade en trevlig kväll med sebbe,johan kg och patrik och omväxlingen var mej till belåtenhet då jag aldrig tidigare gått ut tillsammans med dessa gossar.

Helgen efter var det Göteborg som gällde och jag besökte tillsammans med chrille per och otter BLVD där det var väldigt lätt att ragga men som jag inte tyckte något vidare om ändå, dom andra trivdes dock och jag gick själv iväg till 7-eleven för att köpa mej ett pack cigaretter men det var på tillbaka vägen som kvällen ändrades då jag kollade in i bryggeriets uteservering, inte bara ett utan 4 familjära ansiktet såg jag och bestämde mig för att köra solo och gick in där själv utan en tanke på otter och dom andra på blvd, det var även då kvällen tog fart och jag bland annat dansade bugg-battle mot en SM-vinnare i bugg.

Kristin och min buggpartnern.

 

Dagen efter var det dags igen men då på ett ställe som jag nog trots allt får kalla min hemmplan, Combi.

I Mars skådade jag inte bara flaskbottnar utan tog tag i en sak som jag fick ta mig mycket mod för att ordna, jag frågade alltså Johanna om hon ville bli min baldejt och som tur var så svarade hon inte bara ja, utan Ja det vill jag, vad kul!

 

 

I April nådde kallebaby.blogg.se sin hittils största framgång då jag, likt mozart kompositerade, skrev det mycket omtalade inlägget ”the class” , inte mindre än 50-60 besökare om dagen hittade sig hit under den perioden, troligtvis tack vare all publicitet som min (tack och lov) förra rektor såg till att förskaffa mig genom hot om polisanmälan och påtvingning av ursäkt till min klass.

Jag hade tidigare sett mig som klassens bloggare då jag själv ansåg mej ha gått om triflet i popularitet, nu började jag se mig som skolans bloggare då jag till och med fick s.k blogg-groupies, mycket tack vare louise.

”The Class”

 

 

 

 

I april införskaffade jag mig även kostymen som jag skulle bära på balen och studenten, en klar succé tyckte jag.

      I April gjorde jag min första match i FC Komarken och även mitt första mål direkt i debuten.

 

Den 25 april är ett datum som jag minns tillbaka på med stor glädje även om mina känslor för denna dag är en aning delade, Denna dag hade jag klätt mig i den vackraste tröjan som finns i  grönt och vitt och jag hade även matchat detta med en grönvit halsduk, detta var dagen som jag,hannes,ariel och joel begav oss med tåget upp till ljungskile för att bevittna deras 2-1 seger mot IFK Göteborg, det var en perfekt dag för fotboll då vädret var klarblå himmel och även en aning varm.

Jag och pappa på starke arvid arena.

 

Maj var kommet och denna månad minns jag som månaden då jag faktiskt totalt gav upp skolan, Jag minns det sista religionsprovet och jag har nog aldrig gissat mer på ett prov än då.. det slutade inte vackert och att gissa 300 år fel på då japans nuvarande statsreligion infördes belönades med det alltför familjära betyget IG. Inte för att det vid den tiden rörde mig i ryggen då jag ägnade mig åt viktigare saker så som att ta vara på den sista tiden tillsammans med alla, vi skulle ju snart ut i det riktiga livet och ingen av oss visste vad som väntade eller vilka man skulle fortsätta se och träffa.

 

Helgerna var däremot sig lika.

Men en av dessa helgerna så tog jag det piano och njöt av vädret på dagtiden istället och när jag var i Göteborg så fick jag en dag syn på Patrik Ekwall och Olof Lundh utanför hotell opalen.

 

Den 27 maj tog kristin studenten och självklart ditchade jag mina lektioner och tog mej ner till burgården för att gratulera en av mina absolut bästa vänner.

När hon hade åkt iväg på flaket, så var jag med Elin och vi gick till avenyn å satt på bryggans uteservering och tog varsin cider och kollade på en del av spektaklet som hände där.

Efter det gick vi bort mot kungsportsplatsen och på vägen såg vi och jag hälsade på en annan celebritet i form av Niclas Alexandersson i IFK.

På bussen minns jag en kul sak, vi satt på ett av 4 sätesplatserna på bussen bredvid varandra och så satt det två småkillar i 8 års åldern mittemot å efter en liten stund såg jag den ena viska i den andras öra och peka mot elins knän, hon hade glömt att stänga benen när hon hade sin klänning på sig och det måste ha vart världens grej för dom småkillarna, inte för att jag är någon glädjedödare men jag tänkte det är inte schysst mot elin så ja viskade i hennes öra, stäng benen.

Hela den dagen var ivarjefall as varm och as skön! På kvällen var jag hemma hos kristin också innan dom åkte iväg i den här röda cabbade ford mustangen

Sedan kom Juni och den första veckan i Juni är ett minne som jag kommer bära med mej för resten av mitt liv.

 

Det började med att jag hamnade på förstasidan i Kungälvsposten med den här bilden

Den 2 juni var det dags för balen ute på marstrand!

Dagen var helt perfekt, 30 grader,sol och klarblå himmel, det var egentligen nästan lite för varmt men en sån här dag så uppskattade jag min svala källare nåt oerhört, där jag jocke matte å svensson satt å drack lite innan vi skulle åka utåt.

Ett riktigt fint minne.

 

När vi kom ut så blev det många kramar och kort på kajen innan vi åkte färjan över och jag träffade min baldejt, Johanna!

När vi kom till såsen så fick vi tämligen blaskiga välkomstdrinkar som mest smakade mango och vatten, men där inne bjöds det på god 3 rätters middag och bordplats bredvid en för förfriskad sundblad som vinglade med vinglaset redan vid huvudrätten.

 Efter maten slog barerna upp och resten är historia, detta var en av dom absolut bästa kvällarna i mitt liv hittils.

 

Den 4 juni hade vi bestämt oss, 8 glada gubbar som senare skulle bli decimerade till 7 gick och bokade resan till Bulgarien tillsammans.

 

Den 5 Juni tog jag studenten, även denna dag är en av de bästa jag kan minnas, känslan och stämningen gick att ta på och det vara bara total jävla lycka!

SLUT PÅ PLUGG!!!

Jag låter bilderna tala lite, från kvällen har jag dock tyvärr inga men den var också nåt extra, tyvärr stängde kajskul vid 3 tiden men jag hade gärna hållt på fram till klockan 5 men vid den tiden hade jag nog precis kommit hem, då hade det varit en 24 timmar lång fest och jag förtjänade min sömn.

Nästa dag när jag vaknade minns jag att allt kändes helt overkligt, jag skulle aldrig behöva gå tillbaka till skolan, jag var ju klar. Jag kommer ihåg att jag tänkte, jaha vad ska jag göra nu? Jag åkte ivarjefall ut med hammar till rörtången där vi sedan åkte ut en heldag med jockes båt och åkte vattenring och vattenskidor efter båten.

Helt fria var vi.

 

Den 9 juni började jag jobba för midroc igen och nu var jag inte längre kung av världen som det hade kännts veckan innan, nu var det kneg för hela slanten då jag jobbade minst 8 timmar om dagen de närmaste 13 dagarna. Men det var också mycket kul eftersom en av helgerna jobbade jag på ullevi och monsterjam med flera av mina käraste vänner.

Mest jobbade jag med Knöös och Mysan!

 

Onsdag den 25 juni kom första lönen och jag var inte sen att använda den och så här såg jag ut när jag lekte tekken full kl 5 på morgonen i kungälv.

 


I Juli började jag känna mig hemmastadd på borealis polyeten anläggning, men nu kom värmen tillbaka och ni kan ju tänka er själva att stå på ett tak 17 meter upp å stå å svetsa och montera upp tunga saker i en heltäckande overall, jag var oftast en ren pöl när jag begav mig mot omklädningsrummet när arbetsdagen var över.

 

Det var också i Juli som jag flyttade upp till stenungsund där jag av en slump blev granne med thereze som bodde ungefär 100 m bort skulle det visa sig. Under den här tiden pluggade jag också väldigt mycket teori till mitt körkort.

Fin utsikt över anläggningen.

 

Den 4 Juli var jag med min lillebror och kollade på bruce springsteen på ullevi


Jag och Henrik


Galet mycket folk bevittnade denna magiska afton.

 

Nästa helg var jag återigen på konsert, det blev lite av en slump som jag och amie gick på den tillsammans. Dagen innan konserten så satt jag vid msn efter att jag kom hem från jobbet och så skrev vi lite innan jag frågade om hon gillade lars winnerbäck, de gjorde hon visst och då frågade jag om hon skulle gå på hans konsert imorgon i slottskogen men den hade hon ingen aning om :D väldigt spontant bestämde vi oss för att kirra 2 biljetter och sticka dit nästa dag.

Sagt och gjort så var vi i slottskogen och kollade nästa dag, det var faktiskt jättetrevligt trots att det regnade och att båda vi var tvugna att åka hem tidigare än konserten slutade för båda skulle upp och jobba på lördan.


Jag framför de vågade pissoarerna.

 

Den 17 juli fyllde älskade kristin 19 år, det var jag med och firade den 19 juli på trädgårn men det började i örgryte konstigt nog.

Det var en trevlig kväll med mycket nya ansikten för min del, kristin blev väl lite överförfriskad och höll på att tappa både plånbok,väska och mobil på bussen till trädgårn men vi hade turen att en av min lillebrors kompisar satt precis bakom och ropade till mej att vi hade tappat något, med närmare eftertanke var jag nog också rätt full eftersom jag inte heller märkte något.

 

Nästa helg var det hemmaplan igen och fredagen bjöd på combi, samt förfest hos jesper som just hade flyttat in till kungälv.

Jag och louise som faktis ser ganska kära ut på den här bilden, en väl utförd bluff helt enkelt.

 

Ja å Mysan!

 

På lördagen var det Sandys födelsedag och den tillbringades på Chez amis och sedan ett ställe jag inte varit på tidigare och som jag nog inte går i första hand till direkt, Respekt.

Jag trodde nog att solglasögon inomhus skulle vara en hit, men mycket dans bjöd kvällen på iaf.

 

Söndagen den 27 juli var det så här fint väder och jag var så häär schtekig ute på nordön me my och louise.

Juli var dock inte bara bra utan jag blev sviken av en av mina bästa vänner på ett sätt som jag aldrig trodde om honom, det tog flera veckor innan jag beslöt mig för att ge honom en ny chans.

 

Vid den tiden så var det då dag för oss att packa väskorna för välbehövlig semester i Sunny beach! Den 6 augusti lättade vi från landvetter.

Detta är också en vecka som jag faktiskt kommer att komma ihåg länge länge, och det som jag nu av oförklarliga skäl inte kommer ihåg blev jag väl påmind av.

Blandannat hade jag kläckt ur mej att ”Fitta och vänner är mina ända riktiga vänner”

 

Däremot var jag så långt ifrån ensamt pucko på den här resan så jag var inte ensam om att kläcka ur mej smartheter.

 

Henke hade fått en viss nisch för att boffa allt som rörde sig och inte rörde sig där nere och en kväll när vi var ute på huvudgatan i sunny beach så frågade han mig så här :

”Ööh kan man boffa sin familj eller?”

 

Tyvärr/Turligt nog bevarades inte alla galenheter från bulgarien, blandannat så fick jag en inspelad film på jocke, när han var helt näck å typ förstörde hela mitt rum som var riktigt skojig, raderad.

 

Tyvärr blev jag också magsjuk där nere och jag mådde ganska mycket piss under vistelsen men nu när jag ser tillbaka på resan så var det något av det bästa ja vart me om, jag menar kan man begära mer än 5 goda vänners sällskap, svinbillig dryck å varmt väder?

 

Pricken över i:t på denna puckade resa var när vi skulle åka hem och planet körde in i en flock med måsar å en mås sögs in i motorn så vi fick nödlanda igen och sedan tillbringa 9 timmar på burgas innan vi fick komma till ett 5 stjärnigt hotell och blev inplacerade på 11:e våningen.

 

Här är lite bilder från pucko-resan:

Mitt rum efter inspelningen av min raderade film, på jocke som gick lös, som jag antagligen hade döpt till ”TOTAL FUCKING MADNESS”

Jag å svensson hade ett "in love moment"

Tre söta pojkar!


Only tonight/this week skyltar kunde man se nästan överallt, det värsta var nog en skylt som vi såg där det stod, happy hour only tonight.. skylten var ju för tusan fastnitad i väggen med popnitar.

 

När jag kom hem igen var det dags för Teori provet för mitt körkort som jag klarade galant och den 26 augusti gick jag ut med mitt prov i handen som visade 57 poäng och ett godkänt resultat.

Den 31 augusti tackade jag inte bara farväl till en otrolig sommar utan även till mitt jobb, där jag inte hade någon fortsättning.

Detta tackades av med kräftskiva hemma hos Emelia men jag kom dit väldigt sent och morgonen efter var nog det som jag tyckte var roligast då knöös badade med kläderna på och jag spelade in filmer när han och ivar pratade med hästar i hästhagen!

I september kände jag mig fortfarande rik och gick därför och köpte mig den fetaste musikmobilen på marknaden, surare är det nu när jag får ta mina julklappspengar till telefonräkningen.

 

Jag kunde av någon anledning inte hålla mig ifrån mimers hus och gjorde ett besök där i mitten av september å hälsade på my blandannat J

 

Näst sista helgen i september var jag på hockey med ivar,göbel och gurra och sedan på kvällen gick vi till combi. På söndagen var jag på bio för första och enda gången det här året med my och amie, vi såg på patrik 1,5 som var skit bra, ända minuset var att jag hade råkat boka våra platser på raden längst fram då jag trodde att det var längst bak egentligen, men så går jag ju nästan aldrig på bio heller.

 

Den 7 oktober tog jag mitt körkort vilket gjorde mig själaglad, jag minns dagen som igår när jag fick köra ner körskolans bil ner till körskolan igen helt själv. Sedan åkte jag och kalle upp till ljungskile å firade körkortet med pappa å en tur till starke arvid.

 

Den 10 oktober var jag på Maskerad hos fredrik och fick chansen att erfara hur svårt det är att vara tjej, det var nämligen det jag var utklädd till. Titta och njut/lid


Den 4 November fyllde jag så 19 år och det firades med restaurang besök på gatan där jag bodde som liten i linnéstan.


Jag på restaurangen.

 

Den 8 november var jag med min lillebror på bilmässan Mph på svenska mässan i Göteborg, där skådade vi blandannat dessa skönheter:

Bilarna och Motorcykeln alltså , inte jag ;)

 

På söndagen var det kalas för mig med familjen, jag fick blandannat 2 paket korv av min pappa i födelsedagspresent :)



Hela familjen samlad, nästan.

 

I december hände inte mycket förutom Julafton och Nyår som firades hemma hos svensson och här slutar min årskrönika.

Jag kan sammanfatta året som att det har varit ett väldigt bra och händelserikt år som jag har lärt mig mycket under, nu kan jag bara hoppas att 2009 har fler upplevelser att bjuda på, blandannat fyller jag ju 20 år vilket lär bli galet.

 

Denna bilden från nyår avslutar jag nu min årskrönika med och önskar alla läsare ett riktigt gott nytt år!


RSS 2.0