Homecoming

Säger bara en sak och det är att tiden gick sjukt snabbt och nu är det dags att flyga hemåt imorgon, ska bli sjukt skönt!



Kungälv, here i come!!

Adhd

ibland funderar jag på om jag faktiskt har någon sån där bokstavskombination, i skolan hade jag en del svårigheter att koncentrera mig på rätt saker.. fast det kan i och för sig också bara ha varit för att jag var lat.
idag däremot har jag gått runt å varit förbannad hela dagen, förutom fram till 9 då jag var strålande lycklig över att blåvitt vann mot malmö igår.

vid 9 rasten kom dock de första mordtankarna mot en av mina jobbar"kompisar", för er som inte vet så jobbar jag på frysavdelningen på lagret och där inne är det i regel 25 minusgrader.. därför är vårat rastrum ett värmerum och då tycker jag att det borde väl ändå finnas en anledning till att det just heter värme rum! det tyckte inte patrik utan öppnade dörren å började käfta om bastubad och fan hans moster när jag ville stänga den, idioten som själv satt å tjöta om att skruva upp värmen till max i rummet nåra dagar innan.

mordtankar nr 2 gick mot den gamla fittgubben terje som fan alltid är negativ och extremt långsam och dålig i sitt jobb men ändå känner att han har rätt att klaga på alla andra, det värsta är att han inte tror att jag förstår när han snackar skit på norska..

att det uppskickade snuset tagit slut gör inte saken bättre då jag försöker snåla lite å tar inte med mej snus till jobbet för att dosorna ska hålla så länge som möjligt när de kostar 73 kr!!

Dock var helgen kanon.. tog de chill på fredagen å lira mariokart me ine-louise sen på lördagen va ja me salten å elisabeth å kolla på handbollsmatch å sen åkte vi iväg på förfest hos nån kille som hette kim, där var det riktigt trevligt med massa trevligt folk, bla en tjej som hette julia som är den första jag mött här uppe som ens vet vem lars winnerbäck är.. att hon dessutom gilla honom lika mycket som jag gjorde att vi satt å prata en hel del den kvällen!

En annan kul grej var att en av tjejerna hade sin pojkvän från holland där och han hade kommit till norge samma dag och hade ingen koll alls på vad en norsk krona var värd, därför lurade hans tjej honom att ta ut 5000 kr sen bjöd hon oss alla på öl ! i allmänt så var nog kvällen den bästa utekvällen här hittils

Jag hoppas de sista arbetsdagarna den här veckan går snabbt för på lördag kommer kalle å hälsar på å nästa vecka är fitt-terje på nattskiftet å salten å kåre tillbaka på frysen igen.. sen att jag åker hem nästa fredag gör att hela veckan bara kommer bli underbar!

Nu ska jag laga mig lite tacos.. vi hörs.. å snart ses vi! ciao!



Roliga möten

De senaste två veckorna har det varit 4 möten på jobbet och jag har varit med på 3 av dom!

Det första mötet handlade om hur duktiga vi var och att rema i år gör sin största ekonomiska vinst någonsin, självklart sträckte jag på mej och kände att detta var den fantastiska gutten Bergmans förtjänst!

Möte nr 2 handlade om arbetsmiljö och jag fick massa frågor om hur jag trivdes på rema åså.

Möte nr 3 hade vi idag och det var det roligaste mötet hittils eftersom det uppdagats att det skett smågodt tyveri, nån eller flera hade alltså snott godis från lagret och samtliga anställda på lagret fick en ordentlig avhyvlning!
Efter mötet skojade ja å salten om att ange homo-roald som misstänkt eller kåre me låren.

Mötet som jag inte var med på var ett fagmöte (fackmöte) och eftersom jag inte är med i norska facket så var jag inte heller med på mötet, men det snackades iaf om löneförhöjning för alla truckförare med 8 kr/tim vid årsskiftet. Vore härligt om det går igenom för då passerar jag den härliga 200 kr/tim gränsen om vi räknar i svenska kr :).. känns helt ok!

Nu ska jag fira fredagen med en 170 kronors pizza.. ciao som en annan italienare hade sagt!




Det stack till

Och så var den torsdagskvällen förstörd..

Hur du blir ekonomiskt oberoende på 10 år

Hej alla! Jag satt för nån vecka sen å diskuterade med min rumskompis stian lite om våran hyresvärd för huset som vi bor i.

Just nu bor det 13 personer i detta hus och vi räknade lite på hur mycket våran hyresvärd drar in på oss per månad, hyran per person ligger på 4300, gångra detta med 13 och vi får fram en summa på ca 56 000 kr per månad, nu har jag inga siffror för omkostnader per månad och kan därför bara spekulera men säg att kanske 70% är ren vinst.

Om vi avrundar lite vilt ger detta en inkomst på ca 40 000 kr per månad och en årsvinst på ca 480 000 kr vilket är mer än vad många har som årsinkomst på ett vanligt jobb. räknar vi på att huset kostar ca 5 miljoner kr att köpa så har du på 10 år skaffat dej en guldko som du kan mjölka och mjölka utan att i princip lyfta ett finger.

Med andra ord tror jag våran hyresvärd lever ganska gott på oss. Så är du intresserad av att dega in 40 000 kr per månad så är mitt tips att investera i en central fastighet!

Och så avslutar vi med good life för att sätta pricken över i:t på detta totalkapitalistiska inlägg!




Så länge hjärtat mitt slår så minns jag dig när du stack ett hål i min kevlarsjäl!

hej vänner!
jag borde egentligen sova nu men jag har tagit mej själv en liten nostalgitripp bak i tiden, det hela började med att jag satt å kikade på lite gamla bilder från högstadiet, det ledde till ett videoklipp från en no lektion i 8an på ytterbyskolan, och jag började tänka vilken fantastisk tid jag hade där, sedan gick min tripp vidare till min blogg jag förde på den tiden.

Det känns rätt fint att kunna läsa om mina egna känslor och tankar för snart 5 år sedan, den underbara tiden för 5 år sedan.

För 5 år sedan hade jag en bästa vän, för 5 år sedan hade jag jag just träffat min första riktiga kärlek, för 5 år sedan hade jag humor i överflöd och tänkte inte alls lika mycket på saker och ting som jag gör idag.

Det finns så mycket jag saknar från den tiden, hur lätt allt var och hur min tillvaro var som på rosa moln tack vare att jag var omringad av just kärlek.

Speciellt saknar jag min bäste vän.

Tycker det är synd att .. ja vad var det nu som hände egentligen? vi har väl tyvärr kanske växt ifrån varandra på något konstigt sätt.

Försöker att inte vara alltför tjatig om min längtan till min semester hemma i november, jag har tänkt väldigt mycket kring den veckan, hur jag vill lägga min tid för att vara med de personerna som betyder mest för mig, och vidare vilka är det egentligen som faktiskt betyder mest för mig? i skrivande stund dyker det upp ett namn klarare än de andra, men samtidigt så finns det en liten liten baksida som jag inte kan förklara.

den baksidan fanns aldrig med min bäste vän,fast den kom tyvärr med tiden den med..


en låt som är så mycket sommaren 2005 som möjligt för mig.




Why do we always think that home will stay the same?when everything else dont..

Jag kom just på mej med att fundera över en sak, i världens överlägset bästa film "hearts in atlantis" så sägs det citatet som tillika är rubriken på detta inlägg, varför tror vi alltid att hemma inte förändras när allt annat gör det?

Ta mitt kära las tegas som nu nästan är helt urbefolkat av mina vänner som bott där sen vi var små.
Patrick och Lina var ju först ut å flyttade när vi började på gymnasiet, därefter var det Jespers familj som flyttade in till kungälv nu har även Henke tagit steget och flyttat in, lika så Ted, Kristin är på väg att göra det och Joppe gör ju militärtjänst göring i Skövde. Det är väl typ bara Arnold som är kvar tror jag.

Själv ser jag det inte som att jag flyttat hemifrån ännu fastän jag inte bott hemma nu på snart 5 månader, Bergen är inte min stad och boendet jag har är inte mitt egna, Tega är fortfarande mitt hemma!

Har ni förresten inte sett Hearts in Atlantis? Se den snarast för det är nog mitt bästa filmtips jag kan ge!

Den här veckan har jag inte vart helt hundra och var därför hemma från jobbet tisdag och onsdag, som om inte det vore nog så utförde jag en dödssynd igår, jag slog sönder mitt ända paraply i europas regnigaste stad.
Jag må kanske ha lite dåligt psyke men när jag tar 10 steg och paraplyet under dessa 10 steg blåser upp 5 ggr och skvätter vatten i hela ansiktet på mej då har jag fått nog, därför ställde jag mej rätt och slätt å började banka sönder mitt paraply mot marken precis bredvid bilvägen och jag tror nog att en del bilister fick sig ett litet gott skratt åt mitt lilla anfall!

I övrigt har det inte hänt så särskilt mycket, igår råkade jag förolämpa min rumskamrat halldis genom att ogenomtänkt hävda att alla svenska dyslektiker kunde flytta till Norge för då skulle de stava utmärkt. Turligt nog är hon den här som har mest "skämtsamma" saker att säga om sverige och mitt ursprung. Det är faktiskt lite lustigt hur mycket söta lillebror bryr sig om oss svenskar, varje dag nämns något om sverige, på jobbet, i tv eller tidningar.. det räcker ofta med att gå ut på stan så hör man alltid någon norrman säga något om sverige.
Och jävla svensk är något man får vänja sig vid att höra om man ska bo här.

Nu ska jag gotta mej åt att helgen är här samt att det idag är exakt 3 veckor kvar tills jag kommer hem nu !
Ni får en kalasbra låt från säsongsfinalen av entourage som spelas när vince å drama sätter sig på flyget till italien medans E kysser Sloan och bär henne till bilen, nyförlovade och allt !



I see the sun rising, And all you see is it fall, fall, fall

Vaknade helt utvilad vid 9 nu på morgonen efter 12 timmars sömn, sjukt skönt och jag tror inte jag somnat så tidigt på en fredag tidigare.. åtminstonde inte sen jag var barn. Märker nu att jag nog inte var helt vaken igår när jag skrev eftersom jag upprepade mej själv lite granna, men här är min ursäkt då iaf.

Dock har det ösregnat konstant sen jag vaknade och jag håller på att samla mod för att ge mig ut i regnet och gå in till centrum. Till på köpet märkte jag att allt mitt bröd är slut och därmed blev de ingen frukost idag, ska ge mej ut och handla senare så blir det pankakor och varma mackor och allt annat gött man kan tänka sig till frukost imorgon istället.

Sitter å funderar lite på hur många smeknamn jag haft genom åren och vilken fantasi folk har som kommer på alla
här är några namn jag blivit kallad för:

  • Bergman - som salten kallade mej här uppe redan från första dagen, anledningen har jag fortfarande inte förstått, nu kallar alla mej för det på jobbet och chefen tror till och med att jag heter det.
  • KG - Blev jag kallad under högstadiet, har för mig att det var från den tecknade hiphopserien om jag inte minns namnet på där det iaf var en tjockis som hette det, tror inte alla vet att det även blir mina initialer om man slår ihop mitt namn med mitt andranamn.
  • Neger-Karl- blev jag kallad större delen av gymnasiet och det var nog självförvållat
  • Bagarn - som jag blev kallad efter att jag fick jobb på ett bageri förra hösten, vidare spreds rykten att jag fick sparken därifrån för att jag åt upp för mycket bullar.
  • Kalle/Kallekrull - Kalle är väl det jag helst blir kallad för, Kallekrull blev jag kallad för redan på högstadiet men det är inte så många som använder det längre.
  • Karlis - blev jag kallad för när jag var liten

Kanske (har märkt att jag är dålig på att hålla det jag lovat här ) slänger in nåt videobloggande senare...
Ni får även idag en kanonbra låt med the kooks.




Mr.Maker he'll be fine

Tre feta burgare och en pilsner, japp då var helgen invigd!

Ikväll ska jag dock lägga mig tidigt och bara njuta av att dra täcket över huvudet och inte låta det glida av förrens jag sovit minst 10 timmar.

Imorgon ska jag nämligen ta mej en lite promenad in till centrum och köpa mej lite kläder som jag hittade igår när jag och salten var ute å letade efter present, till hans flickvän som fyller 21 år idag, då passade jag även på att göra lite windowshopping och hittade blandannat en jättesnygg t shirt på moods of norway, det är ett ställe där jag bara måste få med mig ett klädesplagg hem ifrån.. de har affärer i norge,kalifornien och japan blandannat och är ett kännt märke.. fast inte i sverige.

Hittade även en mössa och en keps, som kan va shysst att ha nu när det blir lite kallare och samtidigt som mitt hår börjar bli långt och otämligt igen. Får slänga upp nån form av dagens outfit imorn så får ni se vilka schyssta prylar jag snackar om.

Kanske blir det fest imorgon kväll också, saltens flickvän fyller nämligen 21 år idag men hon har blivit sjuk så vi får väl se om hon är kry nog att bli firad imorgon.

avslutar med att säga att jag är en helt fantastisk gutt.. det säger jag hela tiden till de andra på jobbet.





RSS 2.0