nytt, nytt och faktis lite till nytt

Fascinerande att se att folk fortfarande är inne här med goda mellanrum och kikar om jag skriver något.
Tanken slog mig att döpa om den här bloggen till vecko-bloggen, ett annat namn skulle kunna vara norge-bloggen då jag har fått jobb i norge och flyttar upp till Bergen nu den 12 juni, ska sannerligen bli spännande.

Det är mycket nytt just nu, sommarn står för dörren och likaså studentfester och annat kul.
Då känns det dumt att säga att man hoppas tillbringa sommaren max 3 tim om dagen utomhus, men så är fallet.
Jag har nu räknat ut att jag sammanlagt gått 4 månader hemma mellan småjobb och utbildningar, jag har kort och gått vilat nog och jag är nu redo att jobba tills jag stupar.

Vidare så lär det nog bli en liten avskedsfest innan jag åker, jag har även hört att flera av mina vänner tänker komma upp och hälsa på mig i Norge någon helg vilket jag hoppas blir fallet å att jag inte får för mycket hemlängtan.

Eftersom jag lite smått räknar med mycket övertid och därmed hoppas på en hel del pengar så har jag planerat in lite saker till hösten, bla verkar det ganska säkert bli en paris vecka med elin. Något annat jag vill göra är att ta en fotbollsweekend i england,spanien eller italien.. men det får vi se hur de blir me det.

Chansen finns även att jag blir kvar i Norge över hösten och i sådanfall så kan jag nog tillgodose mej en fräsch bil eller insats pengar till eventuell lägenhet när jag kommer hem, men nu ska vi inte spekulera för mycket.

Ni kommer förhoppningsvis (om jag har tillgång till internet där uppe) kunna följa mitt äventyr i Norge här på bloggen, i annat fall så blir det garanterat inlägg om mina resor i höst.

Ha de kempe gutt, eller vad man säger där uppe.


lite måndagstankar

Hej bloggis det var ett tag sedan!

Just nu är min vardag rätt trevlig, dock fortfarande arbetslös.
Häromkvällen såg jag på debatt med janne josefsson, på tablån stod ungdomsarbetslösheten som ämne för kvällen.

De tankar som jag fick av programmet var politikernas ovilja att göra någon slag i saken, istället verkade de mer benägna att bråka och klanka ner på varandras ideér, men det som rörde om mina känslor mest var den arbetsgivare som satt med i debatten som påstod ungdomar idag är väldigt kräsna och lata, nu kan jag bara utgå från mig själv men jag ser det som en stor bluff att vi ungdomar skulle vara lata, jag har själv gått ur skolan och vill inget hellre än att arbeta och tjäna pengar. Kräsenheten menade han att ungdomar kanske bara vill spara pengar för att åka ut och resa efter något år eller att de inte vill arbeta vissa tider, inte heller här stämmer det överrens på mej, förra sommaren när jag hade heltidsjobb så jobbade jag inte bara heltid utan även nästan varje helg och ofta kvällar, jag var ledig en vecka på 3 månader och det är väl inte mer än vad en vanlig vuxen människa har i semester kan jag tänka mig.

Sedan inser jag att många ungdomar däremot inte är som jag och det är tråkigt att de gör så att vi som verkligen vill jobba inte får rätt chans att slå oss in på arbertsmarknaden. Det är dock något som inte bara gäller ungdomar.

Vidare tycker jag att det är naivt av en arbetsgivare att förvänta sig av en 19 åring att han ska jobba för hans företag i över 5 år. Ens ända vilja som 19 åring kanske inte är att sitta i kassa osv. Med det inte sagt att 19 åringen inte kan utföra ett utmärkt jobb den tiden som den arbetar med det.

Imorgon väntar rekryterings mässa på AF i Kungälv, jag kommer poängtera just min vilja att utföra ett bra arbete som anledning att anställa just mej, min vilja har ju inte direkt blivit sämre av min erfarenhet som arbetslös.

Sedan ska jag också ringa min förra chef, skulle bli världens gladaste människa om jag får komma tillbaka å sommarjobba i sommar också.

Nu ska jag inte sitta här längre, sängen kallar!

Kiss me thru the phone, riktigt skön låt :)

RSS 2.0