Arg

Orkar inte skriva så mycket, är för arg på bemanningsföretaget.
Imorn ska jag iaf få tillfälle att gå in i dimman å glömma min ilska, ska nämligen på hemma fest så det blir party norwegian style imorn! å salten har lovat att vi ska gå ut å spöa kineser (han har spridit ut på jobbet att jag hatar kineser, lite jobbigt när det faktiskt jobbar 2 kineser där) så det kan bli intressant.

Hejdå

Kommer kanske aldrig komma hem igen förrens i vår

Tyckte jag var lite lustig där i rubrikmakandet, olustigt eller roligt (beror på hur man ser det) så kan den komma att stämma ganska bra.
Idag var vår konsult från bemanningsföretaget här och pratade med oss, han frågade också vilka som var intresserade av förlängning och egentligen var det bara jag av oss inhyrda på kyl/frys som var intresserad av det och därför tror jag att möjligheterna till förlängning är ganska goda.

Frågan är om jag vill förlänga med dom..

Vi fick även reda på idag att nästa och nästnästa vecka kommer innehålla en plocktävling för att höja motivationen där vinnaren ska få ett pris och ett diplom, först trodde jag han skämtade, men det gjorde han tydligen inte.
ärligt talat, vi går fan inte på dagis längre, en plocktävling?! det är ett jobb vi snackar om här och inte någon lekstuga eller nåt sånt. Kan ju säga att min motivation snarare sjönk än höjdes, ska ändå prata lite med honom imorgon å då funderar jag på att säga till honom att jag tycker att det är en barnslig idé och att jag inte tänker ta emot något pris även om jag skulle vinna.

Så hittils har byrån mestadels gett mej dålig intryck, och jag funderar därför på att försöka prata direkt med chefen på lagret om anställning hos dom utan någon inblandning från byrån som drar en massa pengar på min lön.

Nåja, idag kom min första lönespecifikation här uppe, kanon kul, men den gjorde mig en aning förvirrad, fick ut mycket mer än vad jag trodde jag skulle få, men har ändå inte fått mitt frystillägg och därför ska jag prata med han konsulten imorgon då.

Just nu så sitter ja å saknar alla där hemma nåt enormt, det har la gått en å en halv månad sen jag kom hit nu och det räcker för att jag ska sakna dom som jag nästan träffar dagligen å alltid har något att prata om.
Tror det känns lite extra idag eftersom det blev snack om förlängning idag.

Blir det förlängning så är det inget snack om saken, jag har inte råd att tacka nej till det.
Nåt annat som det inte blir nåt snack om saken är att jag lär sjukanmäla mig nån fredag å åka hem en hel helg å träffa alla igen.

Annars hoppas jag fortfarande att några ska komma upp å hälsa på mej, hoppas jag inte hoppas förgäves för ni borde hälsa på mej även om det är långt att gå ;)

Nu ska jag dra täcket över mej och sen vakna upp till en ny härlig arbetsdag.. vi hörs, ciao!

Dagens låt kommer från snook och delar ur texten säjer lite hur jag sitter å tänker nu.
Dock behöver man knappt låtsas som det regnar här för det gör det ändå!





Vandrar gatorna i timmar här

Underbar söndag!

Har varit ute på lite "sightseeing" idag, försökte och lyckades tex hitta utestället exodus som jag var på förrförra helgen, gick sedan längs hamnen och tittade i affärer efter lite presenter och så.. Hittade sen till Bergenshus där Coldplay ska spela i augusti, det visade sig vara en gammal fästning och helt plötsligt var jag omgiven av japaner som också var ute på sightseeing, runt bergenshus låg dock en jättevacker park som jag flydde japanerna från, antar att det är där som coldplay ska spela men jag har inte den blekaste hur 25 000 pers ska få plats där, hmm.

Längst ut på hamnpromenaden låg fjordline som kör ner till hirtshals, kikade lite weekend priser på det nu när jag kom hem och det var inte farligt dyrt.

I övrigt så är snart silly season (övergångsperioden inom fotboll) över, idag blev Adebayor klar för manchester city vilket enbart känns skumt, kan bara tänka mig vad henke tycker om den övergången.
Själv hoppas jag nåt såpass på att Barca gör klart med Zlatan nu i dagarna.

IFK spelade match ikväll mot trelleborg, jag fick njuta av första halvlek innan svinet som streamade matchen loggade ner kanalen. Gött iaf att vi vann me 3-1.

Har inte vart ute så mycket på sistonde utan slappat mycket här hemma, så idag var det riktigt skönt att komma ut hela dagen, Bergen är en fantastiskt fin stad med massvis av fina promenadstråk,affärer och restauranger, hade dock varit roligare att slippa gå runt helt själv, fast idag vart de riktigt skönt ändå.

Egentligen är det ingen riktigt sommar utan en lasse konsert enligt mej, nu ska lille lasse däremot ha turne under hösten och det tänker jag inte missa.

Jag hittade förresten 2 presenter som jag tänkte gå tillbaka å köpa när jag har lite mera pengar.

Å här kommer dagens låt som jag tycker passar lite bra in, fastän det är i Bergen jag är och inte Köpenhamn


Söker resekompis

Woho lördag, inte så mycket woho egentligen.. bara lördag.
Det har nämligen ösregnat hela dagen och det gör det fortfarande, hade tänkt gå och kolla i affärer i stan idag men jag tänker inte gå i pissregn.

Näst helg kommer lönen å ja hade tänkt skämma bort mig lite faktiskt.
Eftersom det är lagligt att ladda ner här i Norge å jag sitter på en liten surf dator med endast 120 gig utrymme så tänkte jag investera i en bärbar hårddisk. Dom kostar inte jättemycket mer än hemma tror jag.. kanske nån hundralapp men den kan vara hit eller dit tycker jag ändå.

Igår fyllde kristin 20 år också så jag tänkte jag skulle hitta nån liten försenad present till henne också.

faktum är att min ekonomi fram tills augusti kommer bli väldigt tight så vi får helt enkelt se vad jag kommer kunna unna mej.

På tal om unna sig så såg jag idag första avsnittet ur den nya säsongen av entourage, där snackar vi efterlängtad njutning!

Ikväll har jag ingen aning om vad som händer, men tippar på att det inte lär hända något alls, speciellt inte med tanke på det här vädret!

Lite längre fram än ikväll ligger hösten, skulle vart kul å dra nån spännande resa men jag har blivit mer osäker på vart jag vill åka nu sen jag blev ditchad nu ang paris.

Men å andra sidan är det för tidigt för mej att planera resa eftersom jag hoppas på förlängning här på jobbet.

har la inte mkt mer å skriva just nu utan avslutar med en låt som vanligt.
ciao


Är jag typ dömd att aldrig förstå någonting?

Har precis kollat på pulp fiction, den har alla sett verkar det som, å jag har hört massvis om den..

Nu har jag sett den och därmed spenderat ca 2 tim på att inte förstå någonting, för jag fattade inte ett dritt av filmen.
vad var det som va bra? vad handla den om egentligen ens ?
jaja.. det kanske inte är menat att jag ska förstå saker.

Idag råkade jag försova mej en smula till jobbet, vaknade 20 över 7 och fick nån såpass eld i röven att jag stämplade in på jobbet en kvart senare.
Men det var ändå ganska lugnt, var ju inte nån jätteförsovning.

Idag har mina rummisar städat lägenheten typ, det kan dom gott göra som dom har grisat ner, sen lämnar dom massa disk till mej som jag är helt 100 på att jag inte orsakat å jag har redan diskat 2 diskberg där jag är helt säker på att allt inte va mitt, så nu lämnade jag allt som jag inte trodde var mitt å jag hoppas innerligt att dom kommer konfrontera det så jag kan ge dom ett par sanningens ord.

Jäkla mammagrisar egentligen, kan inte ta hand om sig själva för fem öre utan svinar ner hela lägenheten totalt, blir så trött på dom.

Nu ska jag försöka hitta lite bilder på Kungälv och så.. för lillesalt å kimmy håller på å dissar kungälv hela tiden så ja ska visa dom hur fint kungälv faktist är.

Nu ska ni få en underbar låt med inslag av ett underbart språk och ett underbart uttryck, mon amour !


I’m not who I’m supposed to be

Jag hatar tisdagar, det är helt enkelt odiskutabelt att tisdagen är den sämsta dagen på hela veckan.
På måndag pratar man alltid om vad som hänt i helgen och måndagarna brukar oftast gå väldigt fort, på tisdagen är det bara långt kvar och finns inget att prata om längre.

Idag ska tydligen va den sista dagen som det är soligt på, för nu ska det komma regn tydligen.
Jag har gjort en god upptäckt, och det är att det är helt lagligt att ladda hem filmer och musik här i Norge.
Kommande regn + laglig nedladning och ni kan räkna ut vad  = innebär mycket av för den här veckan.

Just nu håller jag på att bunkra upp med :

Pulp Fiction (som jag faktiskt aldrig har sett)
Schindler's list
Bruce Almighty
och Lord of War.

Har ni några bra eller roliga filmtips så får ni gärna säga till.

Idag har jag sett på 2 filmer.
Först Yesman och sedan I taket lyser stjärnorna.
I taket lyser stjärnorna var jättebra faktiskt, hade lite stora krav på den eftersom jag (tro det eller ej) har läst boken.

Fick mej att tänka tillbaka på när jag själv var sissådär 14 lite grann.
Sen slog det  ner som en bomb hur vuxen jag blivit snabbt, för vuxen och för snabbt tycker jag.
Numera måste jag kämpa för att vara knäpp och oansvarig, förut fick jag kämpa för att ha kvar ens en tå på marken å inte flumma ur helt. Tråkigt är det minst sagt.
Jag önskar att jag hade pengar, att jag vore rik, så hade jag inte behövt bry mig ett jävla skit !
Då hade jag kunnat fortsätta flumma runt ett tag till

Trots att det är tisdag så var jag produktiv på jobbet idag och slog nytt plockrekord, snittar nu strax över 100 kolli per timme, det är helt okej !

En annan bra sak som hänt är att jag fixat så att vi på bemmaningsbyrån som jobbar i frysen fått frystillägg nu (dock sinnessjukt dåligt att vi inte hade det från början) eftersom dom inte hade fixat det själva, fick ett mail från min konsult som det stod att tack vare min fina förhandlingförmåga så har vi nu tillägget men att han ville att vi nästa gång skulle ta kontakt med honom först.

Det kanske inte låter så störande för er men jag tycker inte alls om honom.

1. Jag gick till honom först å pratade med honom men han körde typ över mej och var inte alls tillmötesgående eller skulle se över saken.

2. När jag gör hans arbete själv så verkar det som han inte känner sig behövd eller något så han måste hävda sig.

3. Känner en viss ton i "tack vare karls goda förhandlingsteknik". Där kan jag dock ha fel, men känns som att han fortsätter överkörningen.

nåväl.. nu fick jag min rätt och ska inte klaga, men jag hatar auktoriteter som tror att dom kan köra över en hur som helst, framförallt är det mycket sånt bara för att man är ung, speciellt på arbetsmarknaden men även vad som helst som att dom kollar ens väska i affärren om man har snattat, det skulle dom aldrig göra mot morsan eller nån i hennes ålder.
Börja tänka lite på min förra rektor nu på tal om auktoriteter som tror dom är något.. men ska inte va nån pratpotatis nu.

ni får en nostalgisk låt från när jag gick i  9an :)


Lyssnar bara på dom när jag är på ett speciellt humör, och det är jag nu...

Hata AIK

För mig är det totalt ofattbart hur man kan hålla på ett så vidrigt lag som aik.
Aik är ordet du letar efter när du inte hittar någon svordom stark nog.
Aik är det oönskade barnet du fick när kondomen sprack.
Aik är kort och gott jordens avskum, finns absolut inget värre.

Att det då finns folk som är hjärndöda nog att vara glada åt att ett lag fullt med inköpta afrikaner med tur slår sveriges framtid ikväll me 1-0 gör mej väldigt väldigt fundersam på hur det är ställt i vissas huvuden.

Nä, spräng råsunda och ge bort stockholm till Finland eller nåt fy faan!

Sköna Danskar!


Varför ha ett jobb när man kan ha två?

Onsdagkväll och nedförsbacken till helgen har börjat, något som jag tro det eller ej vill ändra på.

Tänkte alltså den här helgen gå runt till lite uteställen,butiker och kaféer och höra om dom behöver någon extra hjälp på helger och kvällar för jag känner att nu när jag är här så kan jag ändå jobba mer än vad jag gör, efter jobbet på vardagarna gör jag inte så särskilt mycket ändå å då kan jag ju lika väl tjäna lite extra pengar, ikke sant?

Idag var det väldigt lite att göra på jobbet så chefen kom in å frågade om några ville åka hem å  få ledigt för resten av dagen men jag vägrade, så 2 st fastanställda åkte hem istället men det var dom jätteglada för ändå så det var ju bare bra.

Vågade mej på min första klädtvätt idag, körde alla underkläder i alla färger i samma tvätt med kulör pulver på 40 grader, hoppas inte det blir missfärgat nu men å andra sidan så är det ju bara underkläder ändå.

Lagade lite mat just och jag tror nog inte jag egentligen behöver säga att det var pasta, idag blev det med lite bacon och tomatsås (egentligen rött färgämne aka dolmio), till min fasa märkte jag efteråt att baconen hade gått ut för några dagar sen, får hoppas inte magen reagerar på det, annars får vi se hur bra den norska sjukpenningen är. Tydligen så ska man ha 100% betalt de 3 första dagarna utan sjukintyg men jag vet inte om det gäller mig eftersom våra avtal ligger hos bemanningsföretaget och dom gjorde mej både förbannad å grinig både igår och idag.

Igår fick jag reda på att jag inte har något frystillägg eftersom byrån skärt ner på det för att kunna ge ett attraktivare pris på uthyrningen till företaget, det tycker jag är skit.
Det andra som jag tycker är skit är att min kontaktperson kommer hit en gång i månaden ungefär, och idag kom han å sa att vi inte riktigt kom upp i önska plockresultat (=ni jobbar dåligt), detta har han sett på ett papper över plockresultat på sitt kontor i Oslo, att det varit massa strul med data programmet till truckarna på jobbet visste han inte.. och han gjorde ingen skillnad mellan kyl och frys, på kylen kan man hjärndött bara gå och plocka men på frysen måste man faktiskt tänka till lite hur man ska bygga upp pallen eftersom flera kollin är väldigt stora och olika i storlekar vilket inte är alls likadant på kylen, att man aldrig jobbat med det här tidigare förutom den här första månaden (snart) gör att jag blir riktigt sur över att han kommer och säger så. Han borde tex kolla på de fastanställda som jobbat där i flera år och jämföra deras plockresultat med mina, skillnaden är inte jättestor kan jag lovar, och tillbaka till det med uteblivet frystillägg så ska man inte kräva mer än man betalar för... pris kontra kvalité, väldigt simpelt tänkande.

Hoppas jag får fastanställning till hösten så jag slipper bemanningsföretagets villkor och relativt dåliga lön. Verkar som att det inte är någon omöjlighet att det blir så heller, vet att Lillesalt säkert kommer lägga in ett gott ord för mej iaf, det nämnde han i Lördags att chefen lyssnar väldigt mycket på honom vad det gäller nya, dessutom tycker han att jag faktiskt är väldigt duktig på jobbet till skillnad från den andra svensken.

Vi har lite gaddat ihop oss mot honom, för lillesalt verkar inte heller gilla honom, iaf inte sen han tog en skyffel å kastade skrap-snö i nacken på honom, dum i huvudet är han tycker jag.

Om jag inte har sagt det tidigare så kallar alla mej för Bergman på jobbet, det är lillesalt som lurat i alla att jag heter det.
Idag hade han döpt om mej i databasen så nu står det till och med på min inloggning att jag heter Carl Bergman Nilsson, sjuk är han ! :D

Tydligen har Michael Jackson gått bort nu, lite sent ute är jag med att skriva om det kanske, men jag är inget jättefan av MJ så jag bryr mig inte alltför mycket, det verkar andra göra mera eftersom man hör om honom på radion å på tvn hela tiden. Gillar många av hans låtar och det känns lite konstigt att han är död bara. jaja..

Det blir ingen MJ låt nu ändå...

Känns lite pinsamt att lägga upp den här låten, men den spelas mycket här i Norge av någon anledning och refrängen har satt sig i huvudet på mig.



Den har även varit med i Tv programmet "Allsång på Grensen" som är Norges svar till Allsång på skansen, lite lill gammalt att titta på kanske, Carola var med nu i helgen och jag störde mig så grymt på att hon försökte prata norska, istället för att säga saker så sa hon ting hela tiden, undrar om norskarna stör sig på när jag säger ikje,hvis,trenger och dersom istället för dom svenska orden för det.

Nu ska jag duscha för det har jag inte gjort på länge, hur länge tänker jag inte berätta.. men har slarvat lite med både träning och hygien, förutom tandborstningen :D

Känn er välkommna att kommentera om det är något ni undrar över eller vad som helst :)
Hejdå !

Bergen by night!

Söndag idag, vaknade upp på golvet i vardagsrummet här i lägenheten imorse, hade tydligen inte klarat mej hela vägen fram till sängen.

Jag var alltså ute i å provade på Bergens nattliv igår!

Det började vid kl 3 igår på förmiddagen då jag tog mig den första ölen till maten och sedan kom lillesalt å plocka upp mej här vid 5 tiden å vi åkte å drack lite hemma hos honom med hans tjej och två andra killar som var heltrevliga.

Satt å tjötade om det mesta medans vi drack öl å lyssnade på go musik, satt å tänkte lite att det här var verkligen vad jag hade hoppats på när jag kom hit till norge, att jag skulle träffa mycket nya vänner och ha trevligt.

Efter en stund gick vi vidare till en kille som hette david där det var lite mer folk, bla en söt frisör tjej.. henne sjabblade jag dock bort när jag oklumpigt nog råkade säga att hon hette likadant som min mormor och sen att jag skulle ringa en tjej i sverige när hon ville snacka me mej.. bra gjort typ.

Efter förfesten så tog vi en taxi in till centrum och gick till ett ställe som jag tror att det hette DELøR men jag är inte säker.
Bergen verkar helt galet för dom jag var med sa hela tiden till mig att passa mig för att inte stöta på fel dam eller inte tränga mej mot fel person eftersom det var jättevanligt med knivstickningar på krogarna i Bergen tydligen, dock klarade jag mig undan det och dansade med flera norska damer tillsammans med Erlend.

Det jag har lärt mig i helgen är att norskor inte är alls lika förtjusta i svenska killar som svenska tjejer är i norska gutter.
Att grogg heter drom på norska.
Att man faktiskt kan klara sig undan ganska "billigt" på en utekväll här om man köper smart.


Måndag, datasystemet på jobbet var paj idag.. jobbade max 2 tim å sen var allt nere. Kanske kan bli övertid av?:)

stället i lördags hette inte delör.. det hette exodus, så jag var inte ens nära där. Förövrigt så lurades lillesalt bara, alla har inte kniv här .. jag var alltså orolig helt i onödan:D

En annan sak jag undrade mycket över var varför vi gick förbi massa krogar som såg trevligare ut, men det var ju för att jag inte var 20 år , i Norge är det tydligen mycket hårdare med gränserna mellan 18 och 20.. för man får bara köpa alkohol upp till 22,5 % om man är under 20 här.. och det gäller tydligen både i butik och på krogen då.

Här kommer lite bilder.
Jag å lillesalt
Ja å lillesalt, ganska ful bild :D


innan vi tog taxi in till byen.





bilder kommer nog imorgon, ni får en drittbra låt så länge. ciao:)

25 grader varmt i europas regnigaste stad

Torsdag idag, har börjat glömma av vilken dag det är och blir lika glad varje vecka när det plötsligt är torsdag/fredag.

Idag har jag varit inne i centrum efter jobbet och fixat norskt bank konto, hade först tänkt fixa nordea som jag har hemma
men det visade sig att man var tvungen att ansöka om tillstånd till att få öppna bank konto hos dom och det var en massa vel med att koppla samman sitt svenska nordea med norska nordea, det tyckte inte jag var värt utan gick till sparbanken vest istället där ett konto och internetbank var fixat på 20 minuter, så nu är jag alltså stolt innehavare av ett norskt bankkonto.

Att jag tog mej en riktig långpromenad för att leta upp det nordea kontor som var öppet längre på torsdagar igår kväll känns nu en smula ovärt, men det var trots allt bara en knapp mil jag gick fram och tillbaka. Jag klagar inte på lite motion, egentligen var det bara nyttigt, pungskavstillägget var dock en oönskad biverkning.

Första dagen jag kom hit till Bergen så märkte jag rätt fort att Bruce Springsteen hade haft konsert här i staden då alla knallade runt med bruce t shirts, fick höra på jobbet att det var väldigt mycket kända artister som har konserter här i Bergen och ikväll tog jag mej en titt på vad som skulle bjudas i konsertvägar här den här sommaren.
Döm om min förvåning när jag märkte att colplay, MOTHERFUCKING COLDPLAY spelar här den 19 augusti.
Så nu försöker jag luska fram om det skulle gå att komma över en biljett till rimligt pris, dom låg på 650 norska när de släpptes och det är ju okej, inte särskilt oväntat så var dom ju redan slutsålda men får ju helt klart kolla upp om det skulle gå att fixa nån biljett på nåt annat sätt.

Imorgon är det fredag och helg, då ska jag fixa mig ett norskt mobilnummer eftersom mitt svenska kontantkort inte funkar här uppe , tummen upp för comviqs utlands kontantkort.

På lördag verkar det bli utgång, Lillesalt frågade om jag skulle med han ut, verkade som det skulle vi 2 och bara damer men man vet aldrig med den killen han kan ha skojat, hursomhelst så  ska de bli kul att spana in Bergens nattliv. Turligt nog verkar det inte som att någon av dom vi ska ut med är "Bergensare" utan alla är runtikring här från vestlandet så jag behöver kanske inte känna mej jätteutstött, dock lär jag nog vara den ända som pratar svensk men de ser ja ikke som noe problem.

Mina rumskamrater var schyssta och sa att jag kunde köpa öl av dom eftersom dom hade med sig ett antal flak upp, så jag hoppas klara en utekväll på 200 kr, förhoppningsvis.

Kommer ha det lite snålt fram till augusti nu i och med att min första lön inte kommer förrens den 25 juli å då får jag bara betalt för arbetet i juni plus att hyran dras..inga djupa spenderar fickor här inte.

nu ska jag sova, behöver en lång natts sömn. Eftersom det varit så varmt här och ventilationen i lägenheten är obefintlig så har det i princip varit omöjligt att somna innan 1 någon natt men nu är jag så jäkla trött så jag hoppas jag somnar gott nu strax.

Ni får en fin låt å ja kopplar ur. Ha det kempe greit!




Trampade på en snopp idag!


RSS 2.0